Piksijevi "orlovi" napravili odličan uvod za meč decenije u Lisabonu

11.11.2021

16:28

0

Reprezentacija Srbije odigrala odličan meč protiv selekcije iz Azije

Piksijevi "orlovi" napravili odličan uvod za meč decenije u Lisabonu
orlovi - Copyright MN Press

U prijateljskom meču protiv selekcije Katara na stadionu "Rajko Mitić" reprezentacija Srbije slavila je ubedljivu pobedu rezultatom 4:0 (1:0). Golove za "orlove" postigli su Saša Lukić u 45, Luka Jović u 51, Dušan Vlahović u 53. i Sergej Milinković-Savić u 83. minutu.

U partiji protiv Katara, sa "drugopozivcima" u timu, "orlovi" su tražili dodatno samopouzdanje za meč decenije u nedelju protiv Portugala u Lisabonu i sigurno su ga pronašli. Nije bilo povreda, preteranog iscrpljivanja, uz sve to zabeležena je još jedna pobeda i još u boljoj atmosferi nego pre duela sa Katarom nastaviće se pripreme za poslednjj duel u kvalifikacijama na Iberijskom poluostrvu.

Nedostajali su navijači! Iz nekog nepoiznatog razloga ovaj Piksijev tim od starta igra bez ozbiljne podrške publike. Izostala je ta doza adrenalina koja bi "orlovima" bila ubrizgana navijanjem punih tribina, što im opet može biti izvor iz kojeg će crpiti dodatnu motivaciju za sledeću utakmicu. Jer, jasno je da ih pobeda pretvara u heroje nacije i nakon takvog jednog podviga ništa više ne bi bilo kao večeras, pa ni zastrašujućih 1.000-1.500 navijača raspoređenih na sve četiri tribine "Rajka Mitića".

Orlovi su večeras posrtali tokom celog prvog poluvrmena, ali su onda od 45. do 53. minuta pokazali kako to izgleda kada počnu da melju protivnika. Za čas posla iz tri napada stigla su tri gola, pa su se simpatični igrači Katara odjednom našli na ivici katastrofalnog poraza, iako su oni imali bolje prilike u tom delu utakmice. 

Odličnu partiju je prikazao golman Vanja Milinković-Savić koji je sa dve intervencije sprečio čudo u uvodnim minutima utakmice, a završnica je protekla u znaku njegovog brata Sergeja, koji je golom u 83. minutu postavio konačnih 4:0 za Srbiju.

Ovako se razvijao meč iz minuta u minut

 

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pokazao je sastavom sa večerašnji prijateljski duel sa Katarom na koga računa za utakmicu u nedelju protiv Portugala na lisabonskom stadionu "Žoze Alvalade".

 

 

Piksi se odlučio za formaciju 3-4-2-1, sa Nemanjom Radonjićem kao desnim bekom i Strahinjom Pavlovićem kao levim štoperom.

 

 

Ova dva fudbalera mogla bi da započnu utakmicu i u Lisabonu, pa bi zato mogli ranije da izađu sa terena kako bi sačuvali energiju za Kristijana Ronalda i društvo.

Na golu će debitovati Vanja Milinković-Savić, dok će u špicu delovati Luka Jović. Od fudbalera za koje se ne očekuje da zaigraju protiv Portugalaca na klupi su još Mihajlo Ristić, Uroš Račić i Aleksa Terzić.

 

"Orlovi" definitivno nemaju pravu podršku od srpskih fudbalskih navijača. Tribine najvećeg stadiona deluju sablasno, igraće se pred oko 2.000 navijača. Tužan prizor!

90. minut - "Orlovi" smiruju ritam. Odlična uvertira za utakmicu sa Portugalom u nedelju!

83. minut - Gooool! Sergej Milinković-Savić! Nesebičan je bio Vlahović koji je povratnom ostavio SMS sa pogledom otvorenim prema golu. Nije bilo greške u šutu veznog igrača Lacija!

81. minut - Dobar pokušaj ekipe Katara završen mlakim udarcem za VMS.

78. minut - "Orlovi" ponovo pritiskaju protivnika, plete se mreža oko kaznenog, ali nema dobre lopte u završnici. Pokušavaju Tadić i SMS da pronađu Vlahovića ili Radonjića na krilu, ali nije bilo veće opasnosti za odbranu Katara.

74. minut - Poslednja izmena - Tadić umesto Jovića!

70. minut - Za trenutak se malo pojavilo anarhije u igri "orlova", ali i doza dezorganizacije nije zabranjena protiv Katara na 3:0. Iz toga se ponovo izrodila prilika koju je Račić probao da završi novim pogotkom, ali je lopta završila iznad prečke.

67. minut - Neobičan zahtev selektora! Mladenović igra na desnoj strani, a Radonjić sada igra po levoj strani! Deluje da su se tek sada "orlovi" prebacili na 4-4-2, Piksi u hodu menja postavku.

66. minut - Naši igraju smanjenog gasa!

62. minut - Zaigraće i Nemanja Gudelj, umesto Marka Grujića. Ispravka - naši su ostali u formaciji sa trojicom štopera pozadi, Terzić igra baš na poziciji Strahinje Pavlovića, desni bok drži Radonjić, što ga, moguće je veoma, eliminiše iz startne postave za meč sa Portugalom!

56. minut - Mogao je arbitar iz BiH Irfan Peljto da pokaže na penal, ali je pogrešno procenio da nije bilo kontakta Jovića i njegovog čuvara. Snimak je pokazao rušenje našeg igrača iza leđa.

53. minut - Gooool, Vlahović! Odjednom se upalila mašina "orlova"! Neuspela ofsajd zamka i odmah je stigla kazna od napadača Fjorentine- 3:0!

51. minut - Goool! Jović iskoristio prodor po sredini i dobru loptu Sergeja. Centarfor Real Madrida uspeo je da se oslobodi jednog defanzivca  i da šutira sa oko 11 metara!

51. minut - Šut iz daljine fudbalera Katara, Vanja na mestu!

48. minut - Pavlović je van igre, prešlo se na 4-4-2, Vlahović i Jović su vrhu napada.

46. minut - Od starta drugog dela igre nastupiće Terzić, Račić, Sergej MS i Dušan Vlahović.

45. minut - Lukić, goool! Radonjić je sa desnog krila centrirao, Jović nije uspeo iz prve da pogodi, ali je odbitak zakucao igrač Torina!

42. minut - Ukazuje se pomoć Luki Joviću kome je Salmon stao na stopalo celom težinom. Deluje baš bolno, ali Jović se pridigao...

 

30. minut - U trenutnom sastavu "orlova" samo golman vanja Milinković-Savić nije nikada igrao za Crvenu zvezdu ili Partizan. Stefan Mitrović je u mlađim kategorijama nastupao za crveno-bele, baš kao i Nemanja Maksimović koji je napustio Marakanu tokom staža u U19. u našem timu dominiraju na sredini i u ofanzivnom delu tima igrači rođeni 1996. i 1997. godine. Zanimljivo je da sada igraju Saša Lukić, Nemanja Radonjić i Andrija Živković koji su igrajući za U17 Srbije 2012. godine učestvovali u postizanju jednog od najlepših golova za nacionalni tim! Nedostaje im Danilo Pantić koji je učestvovao u preskakanju lopte, strelac je bio Živković!

mnpress
 

 

26. minut - Katar imao bolje prilike, Srbija izvela četiri kornera.

22. minut - Izgleda da su "orlovi" podigli odlučnost na viši nivo, igra im je živnula, ali su baš tada igrači u belim dresovima došli do najbolje šanse na meču. Almoez je sa 12-13 metara šutirao, Vanja je izvadio iz ćoška. Odličan naš golman u uvodu meča na svom debiju!

mnpress
 

 

20. minut - Korner posle akcije Mladenovića po levom krilu, sam ga je izveo, Grujić je bio najviši u skoku, ali je šutirao glavom pored stative.

16. minut - Očekivano sporiji ritam utakmice. Naši momci ne briljiraju, kao da nisu očekivali malo čvršću igru fudbalera Katara.

mnpress
 

 

11. minut - Vanja MS brani pokušaj rivala posle šanse koju su brzo pripremili po desnom boku za Mohameda.

8. minut - Atmosferu na stadionu će najbolje opisati to što se sa klupe Katara jasno čuju upustva njihovih trenera.

5. minut - Grujić je presekao napad Katara što je omogućilo brzu kontru iz koje je Maksimović morao da više da izvuče kada se našao "oči u oči" golmanom Katara.

mnpress
 

 

2. minut - Kapiten napšeg tima je Stefan Mitrović.

1. minut - Odmah akcija gostiju u kojoj su "orlovi" bili prinuđeni da naprave korner. Iz nastavka se ništa opasno nije izrodilo za našeg golmana Vanju Milinković-Savić.

1. minut - Počelo je!

BLOG UŽIVO

Srbija - Katar, (18.00)

Stadion "Rajko Mitić".

SRBIJA: V. Milinković-Savić – Spajić, S. Mitrović, Pavlović – Radonjić, Mladenović – Grujić, Maksimović – Živković, Lukić – Jović.

KATAR: Alšeb – Migel Kouki, Salman – Mohamed, Hatim, Madibo, Albajati, Elamin – Ali, Muntari.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike