Skandal trese Portugal, selektor optužen za veliku prevaru: Santoš muljao sa porezom i fiktivnim kompanijama

13.11.2021

15:40

0

Autor: 24sedam

Dan pred duel sa Srbijom, portugalski mediji objavili da se ime prvog čoveka njihove reprezentacije nalazi u "Pandora papirima"

Skandal trese Portugal, selektor optužen za veliku prevaru: Santoš muljao sa porezom i fiktivnim kompanijama
santos - Copyright MN Press

Umesto od pozitivne nervoze pred duel sa Srbijom koji donosi plasman na Svetsko prvenstvo, Portugal se trese zbog skandala!

Ime selektora Fernanda Santoša navodno se pojavilo u "Pandora papirima" prenose tamošnji mediji, a optužen je za utaju poreza i muljanje sa fiktivnim kompanijama.

Santoš je očekivano sve demantovao, ali je novinar "Ekspresa" objavio je da je po dolasku na klupu Benfike 2006. godine potpisao ugovor o pravima na fotografije vredan 480.000 evra i to uz posredstvo dve lažne kompanije.

printscreen/record.pt
 

Ugovor je potpisan 4. septembra pomenute godine između tri strane - Santoša, Benfike i firme registrovane u Irskoj, a svemu je posredovala Santošova ćerka Katija.

Navodi se da je potpisao još jedan ugovor, ovog puta vredan 776.000 evra, u julu 2007. godine, te da su tim potpisom poništeni svi raniji ugovori.

Šta je istina utvrdiće za to zaduženi organi, a sigurno je da će Portugalci u duel sa Srbima ući bar malo poljuljani. Valjalo bi to iskoristi u nedelju uveče.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike