Obradović: O derbiju se priča u celoj Evropi, da vidimo koliko možemo protiv evroligaša

13.11.2021

13:22

0

Autor: 24sedam

U novo okršaj crno-beli ulaze sa 7-0, a crveno-beli sa 6-1

Obradović: O derbiju se priča u celoj Evropi, da vidimo koliko možemo protiv evroligaša
20211102mmObrado09 - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigraće još jednu utakmicu. Ovog puta u okviru AdmiralBet ABA lige. U nedeljnom duelu (19:00), crno-beli će biti formalni gosti u dvorani "Aleksandar Nikolić".

U ovaj meč, protiv branioca titule ulaze kao prvoplasirani i neporaženi tim. Ekipa Željka Obradovića ima maksimalan učinak, 7-0, a tim Dejana Radonjića 6-1.

- Utakmica koja nije kao neka druga. Specijalna je, rivalstvo između Zvezde i Partizana je opštepoznato. To je utakmica koja se komentariše ne samo u Beogradu i Srbiji, nego u celoj Evropi. Mislim da je to dobro za košarku, mislim da je to dobro za sve ljude koji vole košarku i nadam se da će sutra biti lepa utakmica i da će sve biti na nivou na kome bi svi m i želeli da bude. Da bude sportski, dostojanstveno, mi ćemo sve uraditi sa naše strane da bude tako.

Probali smo da se pripremimo na najbolji mogući način, svesni smo kvaliteta koji ima Crvena zvezda, ali probaćemo da damo sve od sebe u toj utakmici. Da vidimo koliko u ovom trenutku možemo da se nosimo sa jednom evroligaškom ekipom - poručio je Obradović čiji je tim, podsetimo poražen pre nekoliko dana od Andore u Evrokupu.

Kapiten crno-belih, Rade Zagorac, nije igrao na pomenutom gostovanju, ali će za sutrašnji meč biti spreman.

- Radi se o izvrsnoj ekipi, sastavljenoj sa ambicijom da se odbrane titule u svim takmičenjima u kojima su osvojene. Sklopljena je od niza iskusnih, ostvarenih igrača koji dugo igraju na jako visokom nivou. Što je otprilike suprotnost onome kakvu smo mi ekipu sastavilu. Kada poredimo dva tima, iskustvo je sigurno na njihovoj strani, u ovom delu sezone spremnost da se ide na rezultat, takođe.

Ono na šta se mi oslanjamo je potencijal i da u toku sezone dižemo nivo igre kako bi u ključnim trenucima imali šansu da ostvarimo svoje embicije. Ova utakmica ima veliku važnost, neće biti nimalo lako, očekujemo interesantnu i vatrenu atmosferu i u skladu sa time smo se pripremali - zaključio je Zagorac.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: KK Partizan

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike