Selektor Portugala uveren: Brazil se plasirao na Mondijal, i mi ćemo

13.11.2021

13:55

0

Autor: 24sedam

Obe reprezentacije imaju po 17 bodova

Selektor Portugala uveren: Brazil se plasirao na Mondijal, i mi ćemo
Fernando Santoš - Copyright MN Press

Portugal ili Srbija? Jedna od dve fudbalske reprezentacije obezbediće direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru, a druga će šansu tražiti u baražu.

Duel u Lisabonu najavio je selektor domaćina, koji kao i "Orlovi" Dragana Stojkovića Piksija imaju 17 bodova. Ali i bolju gol razliku.

- Uveren sam da će se Portugal kvalifikovati za Mundijal, baš kao što je i Brazil uradio pre neko veče. Sve ostalo mi je nevažno - rekao je selektor Fernando Santoš na konferenciji za medije.

Prvo mesto bi Portugalci zadržali i u slučaju remija, a Srbiji "igra" samo pobeda. Zbog toga mu je postavljeno pitanje kakvog protivnika očekuje.

- Očekujem isto što i od ostalih. Dolazi nam u goste dolazi ekipa odlučna da pobedi, snažnog napadačkog potencijala. Igraju sa trojicom u poslednjoj liniji, dva ful beka, dva centrana vezna i tri napadača. Znamo kako će se ponašati sa i bez lopte. Prostudirali smo kako bismo mi morali da se ponašamo u svim fazama igre. U našim mislima ne postoji opcija da igramo na nerešeno. Nismo se bavili tim ishodom.

Ne bih rekao ni da će biti partija karata i ne verujem da će Srbija igrati ludo. Srbija uvek gleda kako da pobedi, međutim, ubeđen sam da neće istrčati na teren, a da ne prethodno nije napravila ravnotežu u ekipi, jer bi u suprotnom preuzela ogroman rizik. U tom slučaju bila bi bliža porazu - zaključio je Santoš.

Utakmica će biti odigrana sutra, sa početkom u 20:45.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike