Sergej zna kako protiv Ronalda: Bolji smo tim nego pre četiri godine, a tada smo bili na Svetskom prvenstvu!

13.11.2021

15:09

0

Autor: 24sedam

FIFA najavila utakmicu Portugala i Srbije velikim intervjuom sa našim reprezentativcem

Sergej zna kako protiv Ronalda: Bolji smo tim nego pre četiri godine, a tada smo bili na Svetskom prvenstvu!
20211012mmMilink02 - Copyright MN Press

O utakmiciPortugal - Srbija koja odlučuje o direktnom učesniku na Svetskom prvenstvu naredne godine ne pričaju samo Portugalci i Srbi.

Ovaj meč glavna je tema u fudbalskim krugovima širom sveta, a na ime najave ove bitke nad bitkama, na sajtu Svetske fudbalske federacije (FIFA) osvanuo je veliki intervju sa našim reprezentativcem Sergejem Milinkovićem Savićem.

 

 

Naš internacionalac je predstavljen kao "narednik", pričalo se o svim mogućim temama, a mi vam prenosimo sve što su iz FIFA želeli da znaju i što im je Sergej otkrio.

Autor konstatuje da nijedan izazov ma koliko bio veliki ne zastrašuje "narednika", podseća na U20 titulu prvaka sveta koja je osvojena na Novom Zelandu i ističe da u konkurenciji Ronalda i ekipe Srbiji niko nije davao šanse za direktan plasman na SP. Ali i naglašava sa Sergej poručuje da će Srbija baš to uraditi u nedelju.

Vaš otac je bio fudbaler, majka košarkašica, odrasli ste u sportskoj porodici.

. Da, to je tačno. Suđeno je da se brat (golman Vanja, prim. aut.) i ja bavimo sportom, iako nismo bili pod pritiskom i imali smo slobodu da sami odlučimo šta želimo da radimo.

Tanjug/AP
 

Ko su bili vaš idoli?

Dok sam odrastao bilo je mnogo dobrih igrača i sve sam ih gledao, ali ako bih morao da biram rekao bih Ibrahimović i Zidan.

Kakvo je vaše iskustvo sa Svetskog prvenstva 2018. godine?

- Za mene je to bila velika stvar, pogotovo jer sam pre toga jedva nastupao za reprezentaciju. Onda se ukazala prilika da igram na tom velikom takmičenju. Pamtiću to zauvek jer sma bio prilično mlad, a ostali igrači imali mnogo iskustva. Definitinvo mi je to pomoglo da napredujem i razvijam karijeru.

 

 

Da li ste gledali kako je selektor Dragan Stojković igrao protiv Španije na SP 1990 godine? Šta mislite o njemu kao igraču?

- Igrao je davno, naravno gledao sam snimke na YouTube kanalu, ali ne sećam ga se baš dobro kao igrača jer sam bio baš mali.

Kakav je Stojković kao trener?

- Sviđa mi se jer nam uliva samopouzdanje. On je zaista od pomoći, uvek daje konstruktivnu kritiku, što nam mnogo pomaže. Bio je fantastičan igrač i razume kako stvari funkcionišu. Zato mu je lako da izgradi tim. Ima mnogo dobrih ideja, a mi se trudimo da te ideje oživimo.

Šta mislite o ovom timu Srbije, da li je bolji od onog iz 2018. godine?

- Mislim da je sadašnja ekipa bolja od one sa kojom sam otišao na svoje prvo Svetsko prvenstvo. Nadam se da ćemo se ponovo kvalifikovati s obzirom da sada imamo bolji tim.

Kako biste opisali sebe kao igrača?

- To je najgore pitanje koje možete da mi postavite jer ne volim da pričam o sebi. Ima mnogo ljudi koji to rado rade. Važno mi je da dam sve što imam na svakoj utakmici i svakom treningu i napredujem gde god to mogu.

MN Press
 

Pravo otkriće ove sezone je Dušan Vlahović. Šta mislite o njemu, koliko dobar može da postane?

- Dobar? Nije on dobar. On je izvanredan! Tip je igrača koji se nervira kada ne igra dobro tako da će definitvno postati još bolji i naterati svet da priča o njemu.

Portugal je osvojio EP 2016. i Ligu nacija 2019. godine, ima nekoliko sjajnih igrača. Šta mislite o njima?

- Kao i svi ostali mislim da su jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Sve je prilično jasno i očigledno kada su oni u pitanju. Znam šta možemo da postignemo i Portugalu. Kao što rekoh mislim da je naša reprezentacija bolja od one koja je otišla na prošlo Svetsko prvenstvo, tako da mislim da svi znaju da idemo na pobedu. Znamo šta se traži od nas i jedva čekamo meč.

MN Press
 

Šta mislite o Kristijanu Ronaldu?

- On je jedan od najboljih fudbalera na svetu. Imam iskustvo igranja protiv njega iz dve sezone koliko je bio u Juventusu, tako da mislim da će nam to olakšati stvari. Znam da igram protiv njega i verujem da će to mnogo pomoći - zaključio je Sergej Milinković Savić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike