Spartak slavio na debiju novog trenera, Čuki bod u Lučanima

20.11.2020

18:45

0

Autor: Adam Štulić

Radnik ubeljiv na svom stadionu protiv Mačve

Spartak slavio na debiju novog trenera, Čuki bod u Lučanima
Copyright MN Press

Posle dvonedeljne reprezentativne pauze, elitni klupski fudbal vratio se na srpske terene. Na otvaranju 15. kola Linglong Superlige, Spartak je kao gost slavio u Ivanjici, Radnik je na svom terenu bio ubedljiv protiv Mačve, dok su Mladost i Čukarički u Lučanima podelili bodove.

“Plavi golubovi” su na debiju novog trenera Vladimira Buača bili veoma sigurni, iako je Javor poveo u 10. minutu golom Ilića. Ipak, gosti su u periodu od 28. do 41. minuta postigli tri gola (Denković, Milošević iz penala, Vidaković) i upisali trijumf posle dva meča bez pobede u nacionalnom šampionatu.

Stigle kazne za Vazuru i Tončeva

Još ubedljiviji bio je Radnik, koji je savladao Mačvu 3:0 (2:0). Domaći su u vođstvo došli u 23. minutu, pošto je sa 11 metara precizan bio Makarić, da bi prednost duplirao Mitošević u poslednjim momentima prvog poluvremena.

Iako je već tada bilo izvesno da će bodovi ostati u Surdulici, fudbaleri Radnika su u 62. minutu, golom Pavlova, overili trijumf kojim su napravili značajan korak ka begu iz opasne zone.

Ove subote neće biti fudbala na Banjici

U derbiju dana, Mladost i Čukarički su u Lučanima podelili bodove – 1:1 (0:0). Beograđani su bili bolji rival, vodili su od 50. minuta golom Ndijaea, ali su domaći u finišu duela uspeli da izbegnu poraz i pogotkom Bojovića u 83. minutu jedan bod ostave u Lučanima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike