Srbin osvaja Bundes ligu! U Bohumu stasava štoper za budućnost „orlova“!

12.11.2021

06:09

0

Autor: 24sedam

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog kroz mala vrata zakoračio na veliku scenu

Srbin osvaja Bundes ligu! U Bohumu stasava štoper za budućnost „orlova“!
profimedia-0641865271 - Copyright Profimedia/Bernd Thissen/dpa

Pred fudbalskom reprezentacijom Srbije je ispit generacije. U nedelju u Lisabonu, „orlovi“ jure pobedu protiv Portugala i direktan plasman na Mundijal u Kataru, a velikog navijača na meču protiv Ronalda i drugova izabranici Dragana Stojkovića Piksija imaće i u Bohumu.

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog Erhan Mašović bodriće „orlove“ s nadom da bi naredne zime baš on mogao da se nađe među putnicima za Katar.

- Vreme će pokazati. Naravno da bi to bilo ostvarenje sna, ali u ovom trenutku fokusiran sam na Bohum. Bio bih spreman kad bi stigao poziv, ali ne želim da pričam kako sam bolji od bilo koga drugog. Dosad nije bilo kontakta – otkrio je Mašović za nemačke medije.

A povod za razgovor sa mladim srpskim defanzivcem (22) jesu sve standardnije igre u dresu nemačkog bundesligaša, koji u poslednje vreme beleži sjajne rezultate. Tri pobede u prethodne četiri utakmice, od kojih mreža Bohuma tri puta ostala sačuvana.

- Iz nedelje u nedelju naporno radimo na unapređenju igre. Na treninzima i utakmicama uvek dajemo sve od sebe. U Bundes ligi morate biti dobri u defanzivi, a ja sam veoma srećan što igram i uz to osvajamo bodove.

Mašović je u Bohum stigao prošle sezone, ali se u Cvajti nije naigrao. U međuvremenu mu se status promenio, pa je u elitnom rangu nemačkog fudbala postao neizostavni deo postave.

- U drugoj ligi sam odigrao samo osam utakmica. Naravno da mi nije bilo dovoljno da ulazim sa klupe, na 15 ili 20 minuta. Trener je doneo odluku i ja sam je prihvatio, ali znao sam da će moja šansa doći. Kada sam od početka zaigrao protiv Štutgarta, ugrabio sam priliku, ali sve može vrlo brzo da se pormeni.

Priznaje da letos nije ni pomišljao na promenu sredine.

- Želeo sam da ostanem u Bohumu. To je odličan klub u kojem mogu da se razvijam, kako lično, tako i na profesionalnom planu.

Štoperski tandem Mašović/Lamparopulos  ustalio se u poslednjoj liniji Bohuma, koji je s njima u centralnom delu odbrane na poslednja četiri meča primio tri gola.

- To što smo se nas dvojica dobro uklopili ne znači da ne bih tako funkcionisao i sa drugim saigračima. Nas dvojica smo u dobroj formi, osim toga, imamo balkanski mentalitet i možda se zbog toga malo bolje snalazimo – kazao je mladi defanzivac, pa pohvalio saigrače u poslednjoj liniji tima.

- Imao puno kvaliteta u centralnoj defanzivi. Konkurencija je veoma teška i pomažemo jedni drugima da budemo bolji. Uvek je dobro kada moraš da se izboriš za svoje mesto, a nemaš mnogo mogućnosti da predahneš. To je dobro i tako mora biti – kazao je Erhan Mašović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike