Mađarski igrač iz TSC ispričao kakav je fudbal u Srbiji: Idu u klizeći, nije ih briga da li će dobiti žuti ili crveni

29.10.2021

14:16

0

Bertalan Bočkaj igra za TSC i zadovoljan je što se letos odlučio na tak korak

Mađarski igrač iz TSC ispričao kakav je fudbal u Srbiji: Idu u klizeći, nije ih briga da li će dobiti žuti ili crveni
bertalan bočkaj - Copyright Printscreen/YouTube

Mađarski fudbaler Bertalan Bočkaj iz ekipe TSC Bačka Topola kaže da se u Srbiji igra agresivan fudbal do te mere da se igrači u Superligi ne plaše da li će dobiti žuti ili crveni karton.

Bivši fudbaler Honveda kaže da pre dolaska u Srbiju nije previše znao o ligi, već da je raspolagao podacima kao i svaki drugi Mađar koji je imao predstave samo o veličini Crvene zvezde i Partizana:

- Nakon što sam dobio poziv od TSC, razgovarao sam o situaciji sa svojim menadžerom, porodicom i Honvedom, i videli smo da bi to mogla da bude dobra odskočna daska. Ukazala mi se šansa da upoznam drugu vrstu fudbalske kulture, tvrdi i agresivni fudbal. Nisam ranije pratio srpski fudbal, ali kao i svi, znao sam da su Crvena zvezda i Partizan odlični timovi - rekao je Bočkaj za Nemzeti Sport.

Bočkaj ukazuje i na loš kvalitet terena u Srbiji:

- Igrači se žestoko bore od prvog minuta do kraja meča, bukvalno idu u klizeći za loptom i ne plaše se da dobiju žuti ili crveni karton. Utakmice nisu uvek spektakularne, pre svega zbog uslova, jer je kvalitet terena često neadekvatan  - priča Bočkaj koji je u kup duelu sa Zlatiborom pre dva dana postigao prvenac za TSC:

- Bio sam veoma srećan zbog njega, jer ranije nisam uspeo da postignem gol u mađarskoj ligi, ali sada jesam u Kupu Srbije i osećam se kao da sam probio barijeru. Dobijam sve više prilika za igru, ali znam da ne treba da stanem ovde, moram da nastavim da radim i da se borim na treninzima. Kada sam došao ovde, naravno, imao sam jezičkih poteškoća, ali sam ušao u jako dobro okruženje, u klub sa porodičnom atmosferom, svi su se trudili da mi pomognu da se integrišem.

Bočkaj ima 19 godina, igra na poziciji veznog. U Mađarskoj ima status omladinskog reprezentativca.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike