Poruka iz Partizana posle +8: Opuštanja nema i ne sme ga biti dok se ne osvoji titula!

29.10.2021

07:27

0

Autor: 24sedam

Crno-beli imaju 13 pobeda iz 14 mečeva u Superligi

Poruka iz Partizana posle +8: Opuštanja nema i ne sme ga biti dok se ne osvoji titula!
20211017mmRikard15 - Copyright MN Press

Partizan je pobedio Metalac 3:1 i u polupraznoj Humskoj i nastavio pobednički pohod u Superligi.

Crno-beli imaju osam bodova više od aktuelnog šampiona Crvene zvezde, ali uz meč više. Ipak, takmičenju kakva je Superliga, to je sasvim solidna prednost i ogromna psihološka.

Vremena za neko slavlje i nema, kao ni razloga, jer ništa nije osvojeno. Već u nedelju sledi novi izazov, u Humsku dolazi Čukarički, koji sa klupe vodi legenda Partizana Saša Ilić.

- Nemamo vremena za odmor, već u nedelju igramo novu utakmicu. Moramo da zaboravimo ovu utakmicu, odmorimo se i pripremimo se za sledeću. I sledeći meč je veoma važan, kao i ostali, moramo se boriti do kraja! - poručio je Rikardo Gomeš, koji je u četvrtak postigao svoj već 20. gol u sezoni.

Za Srbiju često nedostižna prednost na tabeli nikako neće zavarati igrače Partizana.

- Ne možemo da se opustimo! U fudbalu se stvari brzo menjaju i moramo da nastavimo da se borimo. Najvažnije je da na svakom meču osvojimo tri boda.

Rikardo je "otvorio" goste, ali ih je dokrajčio Bibars Natho sa dva gola.

- Jesam postigao dva gola, ali najvažnije je da nastavimo da pobeđujemo. Biće sve teže i teže, ali moramo da budemo koncentrisani na sebe, da se držimo zajedno, kao danas, i da pobeđujemo u utakmicama i kada ide teško - rekao je Natho.

Osvrnuo se i na razliku u prvom i drugom delu igre po pitanju prilika u kojima je njegov tim ugrožavao mrežu protivnika:

- U drugom poluvremenu smo stvarali više šansi. Posle trećeg gola mogli smo da postignemo još jedan ili dva pogotka, ali svakako je najvažnije da smo pobedili i da smo i dalje na prvom mestu.

I Izraelac ističe da nikakvog opuštanja ne sme biti.

- Iako imamo 8 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani tim, želimo da nastavimo još bolje i da ostanemo na prvom mestu. Koncentrišemo se samo na sebe jer znamo da, ako nastavimo dobro da igramo, niko neće moći da nas pobedi.

Vremena za odmor nema mnogo.

- Još od prve utakmice u sezoni igramo na svaka tri-četiri dana. To je naš posao. Imamo veliki tim sa 25 igrača, možemo da ih rotiramo. Svako ko igra se mora boriti za bodove, moramo umeti da igramo i u Evropi i u ligi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike