Gent srušio "tvrđavu" Partizana u Humskoj: Gruba greška koštala crno-bele bodova u ključnom meču (VIDEO)

21.10.2021

20:58

0

Partizan ispustio prvu "meč loptu" za evropsko proleće

Gent srušio "tvrđavu" Partizana u Humskoj: Gruba greška koštala crno-bele bodova u ključnom meču (VIDEO)
PARTIZAN_vs_GENT-16 - Copyright MN Press

Partizan je posle 39 utakmica bez poraza kod kuće izgubio utakmicu, i to jednu od ključnih. Sva tri boda iz Humske odneo je Gent, koji je sada na prvom mestu Lige konferencija.

Partizan - Gent 0:1 (0:0)

Fudbaleri Partizana nisu prekinuli lošu tradiciju protiv belgijskih ekipa. Još jedna šansa propuštena je večeras protiv Genta, koji je u Humskoj slavio sa 1:0, golom Kumsa u 59. minutu.

Ovim porazom tim Aleksandra Stanojevića se udaljio od prvog mesta u grupi koje direktno vodi u drugu, prolećnu fazu takmičenja u Ligi konferencija.

Iznenađenje je večeras napravljeno pre nego što je škotski sudija Bobi Maden odsvirao početak utakmice. Na sredini terena zaigrao je stari tandem Šćekić-Zdjelar, suprotno svim očekivanjima u kojima se Jojić nalazio na terenu kao starter. 

To je, naravno, donelo i promene u samoj igri crno-belih, jer bedem sa crnogorskim reprezentativcem bio je čvršći, ali se zbog toga posed preselio u noge protivnika, nateravši srpski tim da izgleda kao da se svesno, od početka, opredelio da igra na kontre.

Problem sa prenosom postojao je sve dok su Belgijanci mogli da drže jak pritisak na prvu liniju crno-belih, koja se spasavala dugim loptama ka Rikardu ili jednostavnim ispucavanjima van terena. 

U tom periodu gosti su stvorili dva-tri obećavajuća napada, od kojih se jedan završio žutim kartonom za Ođiđa-Ofoea zbog simuliranja faula za penal. Na drugoj strani odigralo se otprilike sličan broj akcija domaćih, ali sve što je donelo nekakvu slutnju o opasnosti po golmana Bolata, razbijalo bi se u paramparčad zbog Rikardovog sebičluka. Zato je radije šutirao i slabijom levom nego da asistira Nathu ili Menigu, koji bili u boljim pozicijama.

Više rizika u nastavku veću korist je donela Belgijancima. Kao u nekakvom revolveraškom dvoboju, gde samo jedan može da preživi, prvo je Čakvetadze opalio visoko preko gola, pa se Natho revanširao sa peterca u prilici pripremljenoj od Meniga. Sledeći metak, međutim, pogodio je metu. Gađao je Kums glavom i greške nije moglo da bude kada se iz neposredne blizine poklonio na nepostavljenu odbranu domaćih.

Kums je jedan od najnižih igrača na terenu, ali je došao do lopte između Vujačića i Saničanina.

Prava je sreća bila da se na golu opet nalazio odlični Popović, jer u sledeća dva napada Genta vadio je već viđene pogotke koji bi samo zatvorili meč i pola sata pre kraja. Ostavio je mladi golman nadu da tinja, ali fizionomija uspostavljene igre koja je održavala ravnotežu sa rivalom, polako se narušavala izmenama.

Jojić je morao umesto Natha, Pantić na krilo umesto Meniga i organizacija se pretvorila u stihiju u napadu. Nije ona ni toliko lošeg donela, jer iz nje je došla bomba Vujačića u prečku, pa priliku Holenderu i još jedan pokušaj crnogorskog štopera glavom. Bez garda, protivnik se našao u konopcima, znao je da se izvuče, na veliku žalost fudbalera i 10.000 navijača.

Nada još nije ugašena, za dve nedelje se igra u Belgiji.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Blog uživo:

Kraj meča, Partizan - Gent 0:1

91. minut: Opet Vujačić! Posle kornera Vujačić pokušava glavom, ali Bolat brani. Šteta!

87. minut: Najbolja šansa Partizana! Vujačić je sa oko 30 metara raspalio pravi projektil, a golman je vrhovima prstiju izbacio u korner. Posle toga je lopta pogodila Holendera, koji je praktično uštopovao za golmana. Dve sjajne šanse. 

86. minut: Solidna situacija za Partizan. Rikardo je komplikovao, četvorica su bila oko njega na ivici šesnaesterca, on se oslobodio lopte na desnu stranu, Živković je sjajno centrirao, ali je odbrana intervenisala. Naleteo je Jojić, snažno šutirao, ali je lopta opet odbijena.

82. minut: Crno-beli napadaju, ali im fali žestina koju su mnogi očekivali. Gent se skoro pa rutinski brani.

78. minut: Lutovac umesto Šćekića, to je poslednja izmena Partizana.

76. minut: Jasno je da je Gent bolje pripremio utakmicu. Najopasnijeg igrača Partizana Rikarda nigde nema. Gosti nastavljaju da prete, sada je Depoatr bio u naletu, ali je Popović vrlo hrabro nogom startovao na loptu. Igrač je pao, ali je sudija pokazao da se igra nastavi. Svaka čast na odlučnosti.

65. minut: Stanojević je u roku od šest minuta napravio četiri izmene: Holender umesto Markovića u 58. minutu, potom Urošević umesto Obradovića, Jojić umesto Natha i Pantić umesto Meniga u 64.  

60. minut: Loš period za Partizan, sada je Ođiđa-Ofoe izveo slobodan udarac po sredini sa oko 20 metara, ali je Popović vrhovima prstiju preko gola izbacio u korner.

59. minut: GOL! Slobodan udarac je izveden sa oko 18 metara iskosa, lopta je nekako našla put do Svena Kumsa, koji glavom šalje loptu iza leđa Popovića. On je jedan od najnižih igrača na terenu, ovo je bila greška Saničanina i Vujačića.

54. minut: Šansa za Partizan! Menig je ubacio sa sa strane, lopta je došla do Natha, a on je iz teške pozicije, sa peterca šutirao preko gola. I tribine se bude.

Utakmicu gleda 9.943 gledaoca.

51. minut: Najbolja situacija Genta. Zdjelar je izgubio loptu na sredini, usledio je pas za Čakvatadzea, ali je njegov udarac, na sreću, otišao visoko preko gola.

50. minut: Nema šta da se prijavi posle pet minuta igre u drugom poluvremenu...

46. minut: Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo izmena.

Pogledajte galeriju sa meča:

 

Nismo videli mnogo toga u prvih 45 minuta. Gent je bio opasniji i ofanzivniji, mada nisu to bile baš prave šanse. Partizan je imao odličnu priliku, ali je Rikardova sebičnost prokockala. Na kraju, nijedan tim nije imao udarac u okvir gola.

Možda je Partizan i previše rezervisan. Videćemo šta će se promeniti na poluvremenu.

Kraj prvog poluvremena, 0:0

44. minut: Menig je dobio dobru loptu na ivici šesnaesterca, ali je nije dobro primio. Šteta, bila je to dobra pozicija...

39. minut: Gent kontroliše tempo, ima veći posed i više šansi. 

34. minut: Čakvetadze je najopasniji. Prvo mu je udarac izblokiran, pa je posle bio u dobroj situaciji, posle duela sa Vujačićem. Srećom, bez posledica.

28. minut: Smirila se malo igra, primirio je Partizan Gent, sada treba da organizuje svoju igru...

21. minut: Evo šanse Partizana! Menig je poslao pas kroz sredinu, Natho je propustio do Rikarda, ali je napadač hteo sve sam da završi, tako da je ignorisao Izraelca, koji se posle toga otvorio. Bila je ovo baš dobra prilika. 

17. minut: Nedugo potom, Ođiđa-Ofoe je probao, ali bez uspeha. Čini se da Gent prelako dolazi u šanse.

16. minut: Prva prava šansa na meču! Čakvetadze je prošao po levoj strani, centrirao u sredinu, a sa nekih 11 metara je Depoatr šutirao preko gola!

Na istoku stadiona se pojavila još jedna grupa navijača. Svi zajedno skandiraju Ivanu Peroviću, pristalici crno-belih, koji je ubijen pre 10 godina. Na susednim zgradama je napravljena bakljada.

5. minut: Kapiten Genta Ođiđa-Ofoe pao je u šesnaestercu, ali mu je sudija dao žuti karton za simuliranje.

4. minut: Gent je imao prvo šut ka golu, ali je Fortuna šutirao visoko preko gola. Posle toga je Natho šutirao, lopta je Okumu pogodila u glavu, pa u ruku. Domaći su tražili penal, ali sudija je odmahnuo rukom.

Ranije je odigran prvi meč u grupi. Anortozis i Flora odigrali su 2:2, iako su Kiprani vodili 2:0.

1. minut: Počela je utakmica!

- Ovako izgleda stadion pre početka meča:

- Pisali smo o formi, ona izgleda ovako kroz neke brojke:

Partizan je praktično nepobediv u Humskoj. Crno-beli su u seriji od 39 utakmica bez poraza kod kuće: 29 u prvenstvu, pet u Evropi i pet u Kupu Srbije. Večeras jure mali jubilej.

Gent je na poslednjih sedam utakmica ostvario četiri pobede, dva poraza i remi, uz gol razliku 8:4. Ne daje, dakle, mnogo golova, uprkos ofanzivnoj orijentaciji, ali igra dobro u odbrani u poslednje vreme.

- Kapacitet stadiona je smanjen, ali izgleda na ni to neće biti ispunjeno...

- Objavljeni su sastavi. Stanojević se odlučio za ofanzivu, ali u prvom timu nema Miloša Jojića, iako je očekivan na tom mestu. Umesto njega će igrati Aleksandar Šćekić. To je ono što je trener najavljivao kao "sistem na sistem".

Partizan: Popović – Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Marković, Natho, Menig – Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević.

Gent: Bolat - Hanče-Olsen, Ngadeu, Okupu, Fortuna - Ovusu, Kums - Samuase, Ođiđa-Ofoe, Čakvetadze - Depoatr. Trener: Hajn Vanhazebruk

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike