Partizan slab protiv Belgijanaca, a jedan igrač mu je poseban maler: Ovo je sastav Stanojevića za rušenje tradicije! (SASTAV)

20.10.2021

17:00

0

Crno-beli igraju prvi od dva meča za prvo mesto u grupi

Partizan slab protiv Belgijanaca, a jedan igrač mu je poseban maler: Ovo je sastav Stanojevića za rušenje tradicije! (SASTAV)
20210930npMarkovicL3 - Copyright MN Press

Partizan sutra dočekuje Gent, što je uvek povod za podsećanje na istoriju sa klubovima iz Belgije.

Crno-beli loše prolaze u okršajima sa Belgijancima, a baš nikako kada protiv sebe imaju bivšeg belgijskog reprezentativca Vadisa Ođiđa-Ofoea.

Ovaj 32-godišnji zadnji vezni igrač Genta poslednjih 11 godina pojavljivao se u Humskoj kao igrač Briža i Olimpijakosa, i oba puta, uključujući i revanše, bio je jedan od najboljih na terenu.

Na prvi pogled ne deluje hitro, čak bi se u pojedinim trenucima pričinilo da se vuče po terenu, ali fenomenalno čita igru i lopta kod njega znači tačan, pravovremen pas, dok sa 185 centimetara visine stvara problem u prekidima pred oba gola.

Još 2009. godine, u dresu Briža, delovao je kao veteran i znanjem i držanjem. Ostavljao je utisak nekog ko bi mogao da smesti na svoja široka leđa jednog Moreiru i da zajedno s njim "na krkačama" ravnopravan ulazi u duele sa tada 18-godišnjim Ljajićem.

Žargonski rečeno – "pojeo je teren" u Humskoj zajedno sa konkurencijom i direktno učestvovao u razbijanju mita o Moreiri, koji je tako dominantan bio u Superligi. Crno-beli su tada razbijeni u Beogradu sa 2:4, a pored Hrvata Perišića u strelce se upisao i Ođiđa-Ofoe. Slično je bilo i u revanšu, glatkih 2:0 za Briž, uz maestralnu igru 21-godišnjeg veziste.

Sedam godina kasnije, Belgijanac je predvodio Olimpijakos u kvalifikacija za Ligu šampiona. Sva slava zbog golova pripala je Benu, današnjem igraču Zvezde, ali je Ođiđa-Ofoe bio ideolog igre tima iz Pireja i jedan od glavnih protagonista uspeha ekipe iz Pireja u tom dvomeču sa Partizanom (1:3, 2:2).

Nisu baš svi Srbi bili redovne Ođiđa-Ofoeove mušterije, mada će taj izuzetak biti slaba uteha zagriženim partizanovcima. Okliznuo se prošle godine protiv Crvene zvezde u meču Lige Evrope.

Došao je u Beograd sa desetkovanim timom Genta, bez sedam zaraženih startera sa trećim golmanom tinejdžerom i ko god se seća te utakmice na Marakani mora se složiti sa ocenom da su crveno-beli uz mnogo sreće došli do 2:1.

Podrazumeva se, gol za goste u 51. minutu za 1:1, postigao je Ođiđa-Ofoe. U revanšu je već bila druga priča. Ođiđa-Ofoe nije bio dovoljno spreman za ceo meč, pa je ušao u igru u drugom poluvremenu, ali tad mu nije bilo spasa - 0:2 za srpski tim.

Da li su taličnost Vadisa Ođiđa-Ofoe protiv srpskih ekipa samo urušili projektil Njegoša Petrovića i gol glavom Nemanje Milunovića ili su je potpuno ugasili, pokazaće sutrašnji meč Partizana i Genta.

Aleksandar Stanojević je jedini trener Partizana koji je bio uspešan u duelu sa Belgijancima. Učinio je to u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2010. godine eliminisavši Anderleht u plej-of meču posle penal serije u Briselu. Sledeće godine je izbačen od Genka, zbog neshvatljivog igranja rukom Aleksandra Miljkovića u šesnaestercu, nakon jedne duge lopte Kevina de Brujnea, a prošle godine bio je koban Šarloa. Pre Stanojevića, od Belgijanaca su poraze doživeli Slaviša Jokanović (Standard Lijež, 2008) i Goran Stevanović (Klub Briž, 2009).

Uprkos Miljkovićevom lošem iskustvu sa Genkom, treba ga očekivati u timu od prvog minuta ako je fizički potpuno spreman. Na levoj strani igraće Ivan Obradović, dok će posle male pauze štopersku liniju činiti Siniša Saničanin i Igor Vujačić. U veznom redu ne bi trebalo da bude iznenađenja - Miloš Jojić i Saša Zdjelar su svojom formom dokazali da zaslužuju poverenje, ofanzivni red ispred njih činiće Lazar Marković - Bibars Natho - Kvinsi Menig. Na golu će biti Aleksandar Popović, u samom špicu igraće Rikardo Gomeš.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike