Partizan ofanzivom odgovara na ofanzivu Genta, Stanojević poručuje: Zdravi smo, spremni i motivisani

20.10.2021

10:23

0

Autor: 24sedam

Crno-bele čekaju dva ključna meča za prolazak dalje u Ligi konferencija

Partizan ofanzivom odgovara na ofanzivu Genta, Stanojević poručuje: Zdravi smo, spremni i motivisani
viber_image_2021-10-20_12-12-01-966 - Copyright 24sedam/Pavle Knežević

Partizan dočekuje Gent u prvom od dva meča za koji se veruje da je borba za prvo mesto u grupi Lige konferencija.

Obe ekipe imaju po dve pobede, a posle sutrašnjeg okršaja sledi i duel u Belgiji. Taj dvomeč bi trebalo da odluči o prvom mestu u grupi.

- Imamo jednu od odlučujućih utakmica za prolaz i proleće u Evropi. Igramo protiv ekipe koja je u ovom trenutku direktan konkurent za prvo mesto. Znamo da će naredne dve mnogo odlučiti. Spremni smo, motivisani, zdravstvena situacija je dobra. Imali smo testiranje, svi zdravi, svi su spremni, željno očekujemo meč – rekao je trener Aleksandar Stanojević.

On je rekao da je Gent visoka i snažna ekipa, sa vrlo dobrim fizičkim predispozicijama, a novinare je zanimalo i šta je video od njihovih mana.

- Igraju na više načina, toliko napadača imaju u rosteru. Imaju šest-sedam napadača i to centralnih. Dosta ofanzivna ekipa, koja dosta rizikuje. Nije profesionalno da pričam o njihovim manama. Igraju ofanzivno, direktni su, okrenuti su ka napred. A i mi ćemo izaći u ofanzivnom sastavu, ne znam koji će rezultat biti, ali verujem da će biti dobra utakmica.

Gent jeste ofanzivna ekipa, a igraju i prilično atipično. Da li i koliko će Partizan morati da se prilagođava tome.

- Oni igraju na specifičan način, pa to i menjaju. Ali, mi igramo kod kuće. Pokušaćemo mi da se nametnemo, ali naravno da pokušamo da anuliramo taj njihov stil… Znamo svi koje su mane tog sistema, pa ćemo probati da ih anuliramo. Sistem na sistem, videćemo šta će biti. Imamo i neke rezervne planove ako bude trebalo da se pripremamo.

Partizan je imao lošu tradiciju i sa Kipranima i sa Belgijancima, može li se to sutra srušiti, baš kao i ranije sa Kipranima?

-  Nadamo se, naravno da se nadamo tome. Belgijanci imaju dobru ligu, dosta ulažu u fudbal. Imaju dobru ekipu. Igrali su promenljivo, ali imali dosta povređenih igrača, koji su se sada vratili. I oni su u usponu forme. Neće biti lako, ali i ne može da bude lako ako hoćete da budete prvi u grupi.

Najavljena je ofanzivna igra, da li je poznat tim?

- Danas ću saopštiti tim svojim igračima, tako da ne bih sada pričao o tome. Rekao sam da ćemo igrati ofanzivnije. Imamo u 17 sati trening. Prvo ćemo raditi detaljniju analizu protivnika, i tada ću im reći sastav. Naravno da imam jasnu sliku i znam kako ćemo igrati.

Meč Partizan - Gent igra se u četvrtak od 21 sat na stadionu Partizana.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike