Pred Benzemom dani nespokoja: Napadaču Reala preti pet godina zatvora

19.10.2021

14:25

0

Autor: A. Š.

Počelo suđenje reprezentativcu Francuske

Pred Benzemom dani nespokoja: Napadaču Reala preti pet godina zatvora
Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort)

Suđenje francuskom fudbalskom reprezentativcu Karimu Benzemi za ucenu nekadašnjeg saigrača Metjua Valbuene počelo je u utorak u Parizu, prenose tamošnji mediji.

Napadač madridskog Reala optužen je da je 2015. godine, sa još četiri osobe, snimkom seksa ucenjivao Valbuenu. Podsetimo, Benzema je, navodno, bio deo grupe koja je od Valbuene tražila između 50 i 100 hiljada evra, kako sporni snimak ne bi bio objavljen.

Naravno, iskusni napadač je demantovao sve tvrdnje, ali će istinu morati da utvrđuje sud, pred kojim se nalazi optužnica u kojoj stoji da je Benzema ohrabrivao Valbuenu da plati ucenjivače, pošto mu je prenosio uslove pod kojima bi mogao da spreči vlasnike snimka da ga puste u javnost.

Kada je skandal preplavio francusku i evropsku fudbalsku javnost, selektor „trikolora“ Didije Dešan je obojicu fudbalera precrtao za reprezentativne akcije i ta odluka je bila na snazi sve do ovogodišnjeg EP, kada je Benzema „pomilovan“ i vraćen u nacionalnu selekciju.

Ukoliko bude proglašen krivim, napadaču Reala preti pet godina zatvora, što je maksimalna kazna koju francuski zakon predviđa za delo iznude novca, koje mu se stavlja na teret.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike