Da li je Benzema najpotcenjeniji igrač u istoriji Reala? Tri velike legende mu gledaju u leđa

16.03.2021

23:45

0

Autor: Adam Štulić

Francuski napadač pokazao koliko je važan šraf u kraljevoj mašineriji

Da li je Benzema najpotcenjeniji igrač u istoriji Reala? Tri velike legende mu gledaju u leđa
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Dugo godina je Karim Benzema Realov junak iz senke, a ni odlazak Kristijana Ronalda nije previše uticao na to da francuski napadač dobije zasluženo mesto u hijerarhiji “kraljevskog kluba”.

Koliko je iskusni centarfor važan šraf u Zidanovoj mašineriji postalo je jasno tek kada je portugalski superstar napustio “Santijago Bernabeu”, a u noći kada je bio jedan od najzaslužnijih za povratak madridskog giganta u četvrtfinale Lige šampiona, posle dve godine pauze, s pravom se poteglo pitanje da li je Benzema najpotcenjeniji igrač u istoriji Reala.

A, ako je suditi po brojkama, ne može se oteti utisku da u tome i te kako ima istine. Jer, tri istinske legende “kraljevskog kluba” gledaju Francuzu u leđa. Jedan od najboljih napadača svih vremena Ferenc Puškaš postigao je manje golova od Benzeme (242/270), od sadašnjeg trenera Zinedina Zidana ima više asistencija (68/140), dok u odnosu na Kristijana Ronalda ima više osvojenih trofeja (16/19).

Na sve to, Francuz je golom u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Atalante (3:1) postao tek peti fudbaler u istoriji elitnog takmičenja koji je postigao najmanje 70 golova (Kristijano Ronaldo 134, Mesi 120, Levandovski 72, Raul 71), s tim što dostizanje “magične cifre” još više dobija na značaju kada se zna da nijedan od tih pogodaka nije postigao sa bele tačke, u čemu je jedinstven.

Pročitajte još

Ujedno, nekadašnji reprezentativac “trikolora” izjednačio je rekord Lea Mesija i nekadašnjeg kapitena Reala Raula Gonzalesa, kojima je pre njega pošlo za nogom da postignu golove u 17. uzastopnih kalendarskih godina u najvažnijem klupskom takmičenju na Starom kontinentu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike