Real se u velikom stilu vratio na „Bernabeu“: Benzema het-trikom ušetao u istoriju, Kamavinga proslavio prvenac

12.09.2021

21:32 >> 21:49

0

Autor: Adam Štulić

Selta dva puta vodila, na kraju primila pet komada

Real se u velikom stilu vratio na „Bernabeu“: Benzema het-trikom ušetao u istoriju, Kamavinga proslavio prvenac
Copyright Radost fudbalera Reala foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Real se u velikom stilu vratio na „Santijago Bernabeu“. Prvi put od marta 2020. godine, kada su privremeno izmešteni na pomoćni stadion „Alfredo di Stefano“ zbog rekonstrukcije glavnog zdanja, koja još nije do kraja završena, Madriđani su zaigrali na glavnom terenu i sa pet lopti u mreži rivala proslavili povratak.

Real Madrid – Selta 5:2.

Sjano veče je iza navijača madridskog giganta. Samo nekoliko časova pošto je košarkaška sekcija posle velikog preokreta protiv Barselone osvojila Superkup i fudbaleri su se potrudili da ih obraduju. Ali su ih i oni prvo malo sekirali.

Jer, gosti iz Viga su dva puta vodili na „Bernabeuu“, pre nego što je Karim Benzema ušao u istoriji španskog fudbala, a novajlija Kamavinga najavio blistavu budućnost u dresu „kraljevskog kluba“.

Golovima Mine u 4. minutu i Servija u 31. Selta je dolazila do prednosti protiv favorizovanog rivala, kojeg je u prvom delu igre, pogotkom u 24. minutu održao Benzema.

Ipak, u nastavku meča sve je brzo postavljeno na mesto. Nije prošlo ni 60 sekundi, a sjajni Francuz je poravnao rezultat, da bi u 54. minutu Vinisijus Žunior napravio preokret i najavio pobedu Reala, koja je bila izvesna posle prvenca Kamavinge (72’), samo šest minuta pošto je kročio na teren.

Tačku na povratničko slavlje Reala stavio je golom iz penala Benzema u u 87. minutu, stigavši tako do brojke od 197 golova u Primeri, čime je postao deseti najbolji strelac u istoriji elitnog ranga španskog fudbala.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike