Dešan pogazio svoje obećanje: Selektor "galskih petlova" popustio pod pritiskom uticajnih ljudi

19.05.2021

06:50 >> 06:53

0

Strateg selekcije Francuske objavio spisak za Evropsko prvenstvo na kojem je je ime i centarfora Real Madrida

Dešan pogazio svoje obećanje: Selektor "galskih petlova" popustio pod pritiskom uticajnih ljudi
Copyright MN Press

Obistinile su se prognoze dobor obaveštenih izvora u Francuskoj – najbolji fudbaler Real Madrida Karim Benzema vratio se u reprezentaciju Francuske posle šest godina od izbijanja skandala sa ucenjivanjem Matjea Valbuene. Didije Dešan popustio je pod pritiskom javnosti i uticajnih fudbalskih ljudi, pa je odlučio da centarfora “kraljevskog kluba” uvrsti na spisak za EURO 2020, iako problem, zbog kojeg se svojevremeno zarekao da ga više neće zvati dok je on selektor, tek treba da dobije svoj epilog na sudu.

– U slučaju sa Karimom važan korak je bila činjenica da se možemo videti i razgovarati. To je bio prvi korak. Pronašao sam vremena da o svemu razmislim, da analiziramo ono što smo rekli jedan drugom. U svakom slučaju neću govoriti o sadržaju naše diskusije koju smo vodili pre donošenja moje odluke da ga uvrstim u tim za EURO. Nikada ni u jednom trenutku nisam rekao da Karim Benzema neće više igrati za Francusku kod mene – rekao je Dešan.

MN Press

A kako je sve počelo? Tih dana 2015. godine kriminalci su došli u posed video snimka na kojem se vidi Valbuena sa nepoznatom ženskom osobom u eksplicitnim radnjama, pa su preko svog prijatelja iz detinjstva Benzeme ostvarili kontakt sa igračem kako bi došlo do otkupa. Aktuelni fudbaler Olimpijakosa, koji je u to vreme nastupao za Lion, kasnije je u intervju Mondu opisao kako su tekli njegovi razgovori sa saigračem iz reprezentacije.

Benzema nije bio agresivan u razgovorima, nije direktno govorio o novcu. Ali je insistirao da upoznam nekoga. Rekao mi je  “nikad nisam upoznao nikoga ko će besplatno uništiti video samo zato što me voli! Ne bi trebalo da se ponašam prema ljudima kao prema idiotima” – preneo je svojevremeno Valbuena šta mu je rekao Benzema.

Kada je Valbuena ipak odbio saradnju sa ucenjivačima i kada je u slučaj umešao policiju ponovo je dobio poziv Benzeme koji ga je tada okrivio da ga je umešao u ove stvari.

Na spisku igrača za EURO 2020 nalaze se sledeći igrači:

GOLMANI: Ugo Loris (Totenhem), Stiv Mandanda (Marsej), Majk Menjan (Lil);

ODBRANA: Benžamin Pavar (Bajern), Leo Duboa (Lion), Rafael Varan (Real), Kurt Zuma (Čelsi), Presnel Kimpembe (PSŽ), Klemon Lengle (Barselona), Lukas Ernandez (Bajern), Luka Dinj (Everton), Žil Kounde (Sevilja).

VEZNI RED: Ngolo Kante (Čelsi), Pol Pogba (Mančester Junajted), Adrijan Rabio (Juventus), Korentin Toliso (Bajern), Musa Sisoko (Totenhem), Toma Lemar (Atletiko Madrid).

NAPADAČI: Markus Tiram (Borusija Menhengladbah), Kingsli Koman (Bajern), Kilijan Mbape (PSŽ), Antoan Grizman (Barselona), Olivije Žiru (Čelsi), Karim Benzema (Real Madrid), Visam Ben Jeder (Monako), Usman Dembele (Barselona) .

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike