Žrtva u aferi "kućni video" nije zaboravila ucenjivača: Vređa me povratak Benzeme u reprezentaciju

21.05.2021

07:47 >> 08:46

0

Matje Valbuena ucenjivan, pa onda u isto vreme izbačen sa spiska selektora Francuske Didijea Dešana

Žrtva u aferi "kućni video" nije zaboravila ucenjivača: Vređa me povratak Benzeme u reprezentaciju
Copyright Profimedia

Dok je svet bio zaokupljen statusom Karima Benzeme u reprezentaciji Francuske poslednjih pet godina, nije se poslednjih pet godina mnogo toga reklo o položaju Matjea Valbuena, drugog aktivnog učesnika u aferi sa video-snimkom eksplicitnog sadržaja. Aktuelni vezni igrač Olimpijakosa, koji ima 33 godine, izbrisan je sa spiska selektora Didijea Dešana, gotovo istovremeno kad i centarfor Real Madrida, koji je osumnjičen pred francuskim pravosuđem da je zajedno sa svojim drugarima iz detinjstva učestvovao u ucenjivanju saigrača iz nacionalnog tima.

Valbuena, u to vreme igrač Liona, nije bio među pozvanima za Evro 2016, što se nekako pravdalo njegovom formom i statusom u klubu, iako on misli da to nikako ne mogu biti razlozi što nije igrao za Francusku u svojim najboljim igračkim godinama.

– Voleo bih da me je iz sportskih razloga jednostavno uklonio iz francuskog tima. Tačno je da me je to mnogo pogodilo. Uvek sam bio dobar i ponosno predstavljao dres Francuske, i zato mi je uvek bilo teško da se pomirim sa izostavljanjem. Ali prihvatio sam i nastavio dalje – rekao je Valbuena francuskim medijima.

Omaleni vezni fudbaler grčkog šampiona uspeo je da zabeleži 52 nastupa, na kojima je osam puta postigao golove. Pre nego što je otpao, dobio je poziv selektora Dešana:

– Rekao mi je da je to bilo iz sportskih razloga i gubitka prostora u Lionu. Objašnjenje koje nije pilo vodu. Da li ima malo primera igrača koji iza sebe nemaju sjajnu sezonu, koji igraju vrlo malo i koji su pozvani? Postoje neka druga pravila za njih.

Pročitajte još

Zanimljivo je kako je žrtva ucene doživela povratak Benzeme u nacionalni tim i kako se dalje razvija slučaj pred sudom.

– Nećete mi reći da je to bio sportski izbor. To je ono što me je zaista razočaralo i dirnulo. Mi smo sada na nekom drugom nivou u našim odnosima. Ali to je velika rana – rekao je Valbuena.

Afera se u medijima zakotrljala 2015. godine, kada se saznalo da su Benzemini drugovi iz detinjstva došli u posed video-snimka seksualnog odnosa Valbuene sa nepoznatom devojkom. Oni su preko Benzeme uspostavili kontakt sa tadašnjim fudbalerom Liona tražeći od njega otkup, a igraču Real Madrida zamera se da je saigrača iz reprezentacije podsticao da plati otkup kako snimak ne bi bio objavljen. Valbuena, međutim, nije pristao na ucene i ceo slučaj je prijavio policiji, uključujući i Benzemu, kome se i danas sudi za saučesništvo u ovom kriminalnom delu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike