Barselona u nikad goroj situaciji: Duguju više od milijarde, dokumenta obrisana

06.10.2021

14:40

0

Autor: M. N.

Katalonci u nezavidnoj situaciji

Barselona u nikad goroj situaciji: Duguju više od milijarde, dokumenta obrisana
Đoan Laporta - Copyright Profimedia

Barselona baš prolazi kroz težak period, možda i najteži u istoriji. Pored toga što su katastrofalno krenuli novu sezonu, Katalonci se suočavaju sa velikim finansijskim problemima, a dugovanja su dostigla 1.35 milijardi evra.

To je potvrdio i generalni direktor Barselone Feran Reverter, napominjući da je prethodno rukovodstvo izbrislao svu tu dokumentiaciju.

- Dugovanja kluba su 1,35 milijardi evra. Na to nam se još više iskomplikovala situacija zato što je prethodna garnitura ljudi koja je vodila klub izbrisala svu dokumentaciju. To znači da nisu koristili klupske računare, već privatno, što je neverovatno.  Zbog toga smo morali koristimo arhivu, pa i forenziku, a pritom još nismo ušli u trag svim papirima - kazao je Reverter.

Generalni direktor Barselone otkrio je još neke detalje i kako se funkcionisalo u prethodnom periodu.

- Imamo negativan saldo. Kršili su se obaveze prema bankama, UEFA, La Liga. Od aprila 2021. godine klub nije mogao da funkcioniše, nije bilo para. Pritom, novi ugovori su nosili i povećanje plate. I provizije su bile neubičajne, normalna je od pet od 10 odsto, a u Barseloni se davalo 33 odsto - zaključio je Reverter.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike