Nije to više ta Barsa, niti je ovo više derbi: Atletiko "rutinirao" Katalonce, Suarez se upisao u strelce

02.10.2021

21:02

0

Autor: 24sedam

Ne pamti se kad je derbi bio ovako izvestan kao večeras

Nije to više ta Barsa, niti je ovo više derbi: Atletiko "rutinirao" Katalonce, Suarez se upisao u strelce
Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Kako igra Barselona u poslednjih godinu dana, a pogotovo ove sezone, slobodno možemo reći da bi bilo šta sem pobede Atletika u derbiju bilo iznenađenje.

A njega nije bilo, Atletiko Madrid – Barselona 2:0.

Ronald Kuman zbog suspenzije nije bio na klupi, mada je predsednik Barse rekao da će ostati trener šta god da bude večeras. Videćemo da li je čovek od reči, jer Katalonci ove sezone stvarno igraju bez ikakve ideje i cilja, a u Ligi šampiona su džak za udaranje.

Atletiko je rivalu prepustio posed, a Barsa je prikazala udžbenički primer jalovog poseda. Gosti su loptu u nogama imali čak 71 odsto vremena, ali su imali manje šuteva u okvir gola od rivala?!

Atletiko je poveo u 23. minutu, iz kontre koja je krenula na polovini terena. Luis Suarez je dodao loptu Tomi Lemaru, koji je zakucao u loptu Mark-Andre ter Štegena.

U 44. minutu smo videli još jednu kontru, ovog puta sa polovine Atletika. Lemar je izvukao loptu na levoj strani, video Suareza, prebacio mu loptu, a on je hladnokrvno smestio u mrežu bivšeg kluba.

Atletiko ne blista ove sezone, ali je u drugom poluvremenu odigrao klasično "zatvaranje". Rezultat od 2:0 mu je bio više nego dovoljan, a Dijego Simeone je majstor kada treba da neutrališe protivnika, što je večeras i uradio.

Atletiko je sada na deobi prvog mesta sa gradskim rivalom Realom, koji ima meč manje. Barselona je deveta sa 12 bodova.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike