Mbape prvi put javno rekao da hoće u Real i dodao: Ja ću da trčim dok Mesi hoda, a Nejmar jeste klošar!

05.10.2021

08:40

1

Autor: 24sedam

Mbape prvi put javno rekao da hoće u Real i dodao: Ja ću da trčim dok Mesi hoda, a Nejmar jeste klošar!
Copyright Profimedia.rs

Opet se priča o budućnosti Kilijana Mbapea i opet priču počinje upravo on. Fudbaler Pari Sen Žermena prekinuo je "zavet ćutanja" posle završetka prelaznog roka i njegovog neuspeha da ode u Real Madrid.

Posle nekih šokantnih tvrdnji koje je rekao za Radio Monte Karlo, kome je rekao zašto je hteo da ide, sada je dao intervju Ekipu, u kome je prvi put pomenuo Real Madrid.

- Klub je odlučio da me ne proda i to mi je delovalo dobro. Nastavio sam da igram u avgustu i nisam imao problem sa tim. I dalje sam u sjajnom timu i tamo gde sam bio i srećan sam. Zašto sam hteo da idem? Mislio sam da je moja avantura završena, hteo sam da otkrijem nešto novo. Da sam ovog leta otišao, bio bi to samo Madrid. Odlazak je sledeći logični korak u mojoj karijeri – rekao je Mbape za Ekip.

Sjajni napadač je istakao da će njegovo ponašanje u PSŽ-u uvek biti uzorno, bez obzira na letošnje frustracije oko transfera.

- Ni u jednom trenutku tokom sezone se neću loše ponašati i misliti: 'nisu me prodali i zato neću da se uzbuđujem'. Previše želim fudbal i mnogo poštujem PSŽ.

On je rekao i da nije odlučeno šta će se desiti sledećeg leta, odnosno da su kod njega otvorena vrata i odlaska i ostanka.

- Predugo sam u fudbalu i znam da jučerašnja istina nije istina današnjice ili sutrašnjice. Da su mi rekli da će Mesi igrati za PSŽ, ne bih im verovao. Tako da ne znamo šta će se dešavati u budućnosti. Ali, moja budućnost mi nije prioritet trenutno. Već sam potrošio previše energije na to tokom leta i bilo je iscrpljujuće.

Profimedia.rs
 

Mbape je progovorio posle mesec dana tišine i rekao je da je to uradio jer je to "dugovao navijačima i fudbalu". Francuskog reprezentativca posebno brine jedna izjava predsednika Nasera Al Kelaifija. Čelnik kluba je ranije rekao:

- Biću jasan: Mbape ostaje u Parizu. Nikada ga nećemo prodati i nikada neće otići bez obeštećenja.

To je igrača jako zabrinulo.

- Kad vaš predsednik javno kaže da nećete otići i da vas neće pustiti da odete bez obeštećenja… Bio sam zabrinut, neću da lažem. Ako ne odem bez obeštećenja, šta će mi se desiti? Stalno sam se to pitao.

On je kazao i da je bio razočaran kada je shvatio da će ostati, ali da je pristao da ostane. Demantovao je i priče da je dolazak Lionela Mesija bio razlog što je hteo da ide.

- Ne, nema to veze. Već sam pre toga dobro promislio o svemu i odlučio.

A kad smo kod Mesija…

- Nikad nisam zamišljao da će doći! On je jedan od nekoliko igrača za koje sam mislio da nikad neću igrati sa njima. Mislio sam da nikada neće otići iz Barselone. Kad imate Mesija u timu, znate da on mora da uradi malo manje da bi bio prisebniji i dao gol. Tako da ako treba da trčite, uradite to. Nema problema, takva je hijerarhija. Pristajem da trčim dok Mesi hoda. Nema nikakvih problema, to je Mesi!

U javnosti je izbio skandal kad su čitači s usana videli da je Nejmara nazivao "klošarom" jer nije bio srećan zbog jednog pasa. Mbape to priznaje.

- Da, nazvao sam Nejmara "klošarom" jer nije bio zadovoljan jednim dodavanjem. Takve stvari se stalno dešavaju u fudbalu. Zato sam razgovarao sa njim čim se pročulo za to. To se događa jer hoćemo da pobeđujemo. To je to, nema problema.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike