Goreće Mančester i Liverpul: Junajted čeka Everton, a Klop Gvardiolu

02.10.2021

06:22

0

Važno kolo u Premijer ligi sa dva velika derbija

Goreće Mančester i Liverpul: Junajted čeka Everton, a Klop Gvardiolu
Copyright Profimedia

Sati nas dele od početka 7. kola najjače fudbalske Lige u Engleskoj, a vrlo verovatno i u Evropi.

Ovu rundu obeležiće dueli dva komšijska grada Mančestera i Liverpula. Zbog tih, nešto više od 50 kilometara udaljenosti, navijači iz ova dva grada ne trpe poraze u međusobnim duelima.

Ovog puta će ta tradicionalna netrpeljivost i neizvesnost potrajati od prve do poslednje utakmice kola, pošto klubovi iz Mančestera i Livepula igraju prvu i poslednju utakmicu u Premijer ligi.

Fudbalsko ludilo na Ostrvu počinje u 13.30 duelom Junajteda i Evertona, dva tima koja se nalaze na deobi drugog mesta u prvenstvu. Zbog gol razlike su nominalno na 4. i 5. mestu, ali su po broju bodova (13) jednaki sa Čelsijem i Mančester sitijem, koji se vode kao drugi i treći na tabeli.

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
 

 

Old Traford će biti popunjen, ponovo će svi doći da gledaju Kristijana Ronalda sa željom da, nakon poraza od Aston Vile, zajedno sa velikom zvezdom proslave trijumf u Premijer ligi.

Ima, naravno, i Everton svoje adute, a pored one komšijske netrpeljivosti koju smo pomenuli, i motiv da eventualnom pobedom ostane u samom vrhu tabele. Plavi deo Liverpula željan je uspeha u velikom meču, a navijači veruju u čoveka na klupi.

Profimedia
 

Rafael Benitez je i u prošlosti pokazao da ume sa dobije Junajted, ali ipak ima negativan skor sa "crvenim đavolima". Na 20 mečeva njegov tim je slavio sedam puta, dva puta je bilo nerešeno, a 11 utakmica je završio kao poraženi.

Oko 15.30 danas Mančester i Liverpul počeće da zaboravljaju duel Junajteda i Evertona, i da se spremaju za nedejlnu utakmicu na Enfildu.

Sutra će u 17.30 pod komandama Jirgena Klopa i Pepa Gvardiole na teren slavnog stadiona istrčati prvoplasirani domaći tim i aktuleni šampion Engleske koji posle sedam kola ima dva boda manje.

Očekuje se šahovska partija, nadmudrivanje na svakom centimetru travnjaka. Domaći žele pobedu, ali pre svega da ostanu neporaženi u Premiejr ligi, dok će gosti pokušati da ostanu jaki u defanzivi i pokušaju da iskoriste greške rivala.

Klop i Gvardiola se izuzetno poštuju, a zanimljivo je da je posle 21 utakmice u kojima su vodili timove jedan protiv drugog rezultat nerešen. U Bundesligi je za "mrvicu" bolji Gvardiola, koji ima četiri trijumfa i tri poraza uz jedan remi, dok je u Premijer ligi prednost na strani Klopa. Odigrano je 13 duela, ekipa koju vodi Nemac slavila je pet puta, a po četiri puta pobeda je išla Špancu ili pobednika nije bilo.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike