Sitijeva slatka osveta za Ligu šampiona: Majstorija Gabrijela Žezusa podsetila Čelsi ko vlada Engleskom

25.09.2021

13:24

0

Tim Pepa Gvardiole odneo tri boda sa Stamford bridža

Sitijeva slatka osveta za Ligu šampiona: Majstorija Gabrijela Žezusa podsetila Čelsi ko vlada Engleskom
Copyright Tanjug/AP

Finalisti Lige šampione, ekipe Čelsija i Mančester sitija u prvom premijeligaškom sučeljavanju na Stamford bridžu odigrali su uzbudljiv meč u kojem su igrači Pepa Gvardiole slavile minimalnu pobedu golom Gabrijela Žezusa u 53. minutu.

"Građani" su zasluženo odneli tri boda u Mančester. Bili su bolji u svakom segmentu igre, stvorili su više prilika, pokazali veću želju, dok su "plavci" pokazali da su još daleko od one šampionske forme iz prošle sezone kada su protiv Sitija uzeli najvredniji evropski trofej.

Prema starom običaju, gosti su nametnuli svoj sistem igre. Posed je bio obezbeđen, a iz toga su sledili konkretni pokušaji da se ugrozi Mendi. Statistika je zabeležila da su imali loptu u nogama 65 odsto utakmice i da su devet puta šutirali na gol domaćih, koji na drugoj strani nijednom nisu probali da ugroze Edersona.

Ključni detalj utakmice odigrao se u 53. minutu posle prave majstorije Brazilca Gabrijela Žezusa. On je uspeo da uštopuje udarac Kansela i da okrenut leđima napravi nekoliko driblinga pre nego što je sebi stvorio mali prostor za udarac desnom nogom. Lopta je prošla kroz šumu nogu i iznenadila Mendija kada je uspela da završi u mreži.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike