Novi kandidat za klupu Barse je trener za koga verovatno niste čuli

25.09.2021

13:10

0

Ima Barsin "DNK", ali je pitanje da li je on pravo rešenje

Novi kandidat za klupu Barse je trener za koga verovatno niste čuli
Copyright Printscreen/YouTube

Nema Lionela Mesija, nema rezultata, Barselona je neprepoznatljiva, Ronald Kuman se jako čudno ponaša, a svi su izgleda prihvatili da je Holanđanin "bivši", samo je pitanje trenutka.

Nema mnogo trenera koji bi prihvatili najvreliju klupu u fudbalu trenutno, a Barsa nema para za neko od elitnih imena, tako da se mediji zabavljaju nabrajanjem kandidata.

Poslednji u nizu dolazi od prilično pouzdanog izvora – Radio Monte Karla. Prema tom izvoru, čelnici Barselone utefterili su jedno novo ime, za koje znaju samo pasionirani ljubitelji fudbala.

Oskar Garsija.

Da li ste čuli za njega pre današnje vesti na našem portalu? Odigrao je krajem prošlog veka 69 utakmica za Barselonu, pa je bio u Valensiji, Espanjolu, Ljeidi, nastupao je za mlađe selekcije Španije. U trenerskoj karijeri je bio asistent Johanu Krojfu u reprezentaciji Katalonije, a onda je samostalno vodio brojne klubove, osvajao je titule u Izraelu sa Makabijem i Austriji sa Salcburgom, a ovog leta je preuzeo Rems.

U Ligi 1 u prvih sedam kola ima samo jednu pobedu, uz dva remija i četiri poraza.

Zašto je zanimljiv Barseloni? Rođen je tamo, ponikao je na "Masiji", u prvi tim ga je uveo Krojf, kod koga je i počeo trenersku karijeru. U Makabi ga je doveo Đordi Krojf kada je tamo bio sportski direktor.

Sada je Đordi savetnik u Barseloni, a navijačima i klubu je važno da imaju nekog "svog". Garsija je "Krojfista", trenirao je i podmladak Barselone, ali da li je on zaista kalibar da preuzme ovako usijanu klupu?

Među ostalim kandidatima su Ćavi i Roberto Martinez, koji ih je navodno već odbio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P.K.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike