Barsino pomračenje u Lisabonu, Italija je za Čelsi noćna nora

29.09.2021

20:51

0

Autor: A. Š.

Bajern silan, Kristijanov šou na "Teatru snova"

Barsino pomračenje u Lisabonu, Italija je za Čelsi noćna nora
Copyright Profimedia

Barselona je postala džak za udaranje u Ligi šampiona. Posle debakla protiv Bajerna na "Nou Kampu", Katalonci su pretrpeli još jedan veoma bolan poraz, ovoga puta od Benfike u Lisabonu - 3:0.

Iako je prethodnih dana dobio javnu podršku od prvog čoveka kluba Đoana Laporte, veliko je pitanje da li će Ronald Kuman dočekati vikend na klupi katalonskog giganta. Silni problemi u kojima se klub našao, kulminirali odlaskom Lea Mesija, bez dileme su se odrazili na svlačionicu Barselone, koja od starta sezone ne deluje kao tim kadar da uđe u borbu za trofeje, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom putu.

Benfika je iskoristila sve ono što joj je Barsa ponudila. Nunjez je već u trećem minutu doveo domaćim tim u vođstvo, a posle nekoliko nestvarnih promašaja gostiju, kazna je usledila u 69. minutu kada je Rafa Silva duplirao prednost domaćih, čiji je ubedljiv trijumf overio Nunjez golom iz penala deset minuta kasnije.

Juventus je nastavio Čelsijevu noćnu moru u Italiji. Evropski prvak ni posle petog odlaska na "čizmu", nije uspeo da osvoji barem bod, pošto je "stara dama" slavila 1:0.

Bez Morate i Dibale, izabranici Masimilijana Alegrija su frenetičnom borbenošću uspeli da bace na kolena šampiona Evrope. Čelsi definitivno ima kompleks od gostovanja u Italiji, pošto je peti put uzastopno sa "čizme" otišao poražen.

Trenutak odluke odigrao se u devetoj sekundi drugog poluvremena, kada je odličnu akciju i proigravanje Bernardeskija, golom krunisao Federiko Kijeza.

Ulazak u istoriju elitnog takmičenja, Kristijano Ronaldo je obeležio pobedonosnim golom za Mančester junajted protiv Viljareala - 2:1. Strepeo je "Old Traford", posle vođstva "žute podmornice", ali su "đavoli" golom portugalskog superstara u petom minutu nadoknade vremena došli do veoma važne pobede.

Kristijano je večeras odigrao 178. utakmicu u Ligi šampiona, postavši tako fudbaler sa najviše odigranih utakmica u istoriji elitnog takmičenja. Ipak, Ronaldo je većim delom meča bio potpuno neprimetan, za razliku od Viljareala koji je, pogotovo u prvom poluvremenu, dominirao "Teatrom snova".

Nagrada za sjajnu igru Špancima je stigla u 53. minutu golom Alkasera, da bi samo sedam minuta kasnije Aleks Teles poravnao rezultat. I kada su se svi pomirili sa remijem, Ronaldo je, na asistenciju Lingarda, doneo erupciju oduševljenja kod menadžera Ole Gunara Solskjera i na tribinama "Old Traforda". 

Bajern je nastavio da melje rivale na svim frontovima, a poslednja žrtva Nagelsmanove mašinerije bio je kijevski Dinamo - 5:0. Salcburg je u Austriji bio bolji od Lila (2:1), dok su Volfsburg i Sevilja podelili bodove - 1:1. 

REZULTATI

GRUPA E
Bajern Minhen - Dinamo Kijev 5:0
Benfika - Barselona 3:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

GRUPA F
Atalanta - Jang Bojs 1:0
Mančester junajted - Viljareal 2:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

GRUPA G
Salcburg - Lil 2:1
Volfsburg - Sevilja 1:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

GRUPA H
Zenit - Malme 4:0
Juventus - Čelsi 1:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike