Depaj može kao Mesi, ima neobičan ugovor u Barsi: Kao da nema kraja agoniji Katalonaca

26.09.2021

07:36

0

Autor: 24sedam

Poslovanje Barselone je kao košmar iz koga se ne može probuditi...

Depaj može kao Mesi, ima neobičan ugovor u Barsi: Kao da nema kraja agoniji Katalonaca
Memfis Depaj - Copyright Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Posle dva vezana remija (1:1 sa Granadom i 0:0 sa Kadizom), Barselona danas dočekuje Levante u pokušaju da konačno pobedi.

Situacija u klubu i oko njega je očajna, trener je pred smenom, pominju se neki opskurni naslednici, a sada se u javnosti pojavilo još loših vesti, koje samo potvrđuju kako se katastrofalno radi u klubu.

U pitanju je ugovor najboljeg letošnjeg pojačanja Memfisa Depaja. On je potpisao dvogodišnji ugovor, obeštećenje za njega je 500.000.000 evra (pola milijarde evra).

Holanđanin je došao kao slobodan igrač, ali bi već sledećeg leta klub mogao da ga proda ako igrač ne bude hteo da ostane. Kada je Depaj u junu dolazio, pričalo se da u ugovoru postoji klauzula prema kojoj klub jednostrano može da aktivira opciju "plus jedan", odnosno da zadrži igrača na još godinu dana.

Mundo deportivo sada javlja da takva klauzula ne postoji! To znači da ako igrač odbije da produži ugovor, klub će ili morati da ga proda narednog leta ili da 2023. ostane bez njega bez obeštećenja, baš kao sa Lionelom Mesijem.

U redu, dve godine ugovora u ovako teškoj situaciji za klub su možda i razumljive: hoće da vide kako će se igrač pokazati i kako će se uklopiti.

Sa druge strane, nije Depaj neki početnik ili nepoznanica. Od 2011. ga gledamo u seniorskom fudbalu, videli smo ga u PSV-u, Mančester junajtedu, Olimpiku iz Liona i reprezentaciji Holandije.

Stvarno nije lako biti navijač Barselone ovih dana…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike