Piksija raduje izgradnja novog stadiona i još nešto: Suđenje odlično, nema više nameštanja, ponovo je fudbal normalan!

01.10.2021

10:55

0

Selektor Srbije najavljuje novi moderan stadion najkasnije do 2025. godine

Piksija raduje izgradnja novog stadiona i još nešto: Suđenje odlično, nema više nameštanja, ponovo je fudbal normalan!
Copyright TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi nije jedino zadovoljan partijama koje pokazuje njegova ekipa u kvalifikacijama za plasman na SP u Kataru 2022. godine, već je siguran da kompletan srpski fudbal, klupski i reprezentativni, ide ruku pod ruku u pravom smeru.

Priča o izgradnji novog stadiona u Srbiji bila je posebno inspirativna za Piksija na konferecniji koju je organitzovao FSS povodom objave spiska za mečeve protiv Luksemburga i Azerbejdžana:

 - Srbija je u moranju da napravi jedan stadion i ja ga očekujem da ga do 2025. godine imamo. Razgovori sa relevantnim ljudima koji imaju veze sa ovom tematikom, uverili su me da ćemo ga dobiti i 2024. godine, ali ja mislim da bi bilo odlično i da dođe godinu dana kasnije. Takođe, i izgradnja administrativnog centra je naša potreba - istakao je Stojković.

 - Generalno, mislim da nam fudbal ide dobro. Klupski fudbal ide dobrom putanjom. Ponovo apostrofiram suđenje koje je na visokom nivou, ne postoje više saopštenja, pritužbe, nema više nameštanja, sumnjivih rezultata, pa kad se završi kolo ljudi pričaju ovaj pustio ovog, ovaj pustio onog. To su normalne stvari, ali mi ih nismo imali ranije. Čestitke svima na tome. Vidim da se igra i napadački i to vraća veru. Opet Zvezda i Partizan - super rezultati juče! To su sve pokazatelji da ide sve u dobrom smeru. Ti, koeficijenti, doneće plodove za godinu dana. Tako fudbal mora da funkcioniše. Mi ćemo, nemajte sumnje u to, sa reprezentacijom učiniti da idemo u pravo smeru, jer se trudimo da igramo najlepši fudbal! Srbija, bre mora da igra najlepši! Mi smo znali da će finale biti u Lisabonu. Ti da bi iša oi na SP moraš da dobije nekog velikog.

Dobar pravac klubova nije bio dovoljno jak argument igračima da bi završili na spisku reprezentacije. To je pitanje koje se nekoliko puta čulo tokom konferencije za novinare:

 - Ma, kakvi! Nisam ja taj tip koji može da potceni druge. Nećemo mešati babe i žabe. Kažite i sami da bi bilo poželjno da osete atmosferu? Šta treba, da jede, spava ovde sa nama, a da ne igra?! U kompoziciji koju imam teško je da bi igrali. Pa kad je tako, onda bolje da sede kući i odmaraju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike