Irci pucaju po svim šavovima! "Orlovi" jednostavno moraju da iskoriste ovaj trenutak za novu pobedu (SASTAV)

06.09.2021

16:31 >> 17:02

0

Piksi odredio pobedičku taktiku i tim za meč sa Ircima u Dablinu

Irci pucaju po svim šavovima! "Orlovi" jednostavno moraju da iskoriste ovaj trenutak za novu pobedu (SASTAV)
Copyright SERBIA vs LUXEMBOURG SERBIA CELEBRATES Beograd, 04.09.2021. foto: Nebojsa Parausic / MN press Fudbal, Srbija, Luksemburg XYZ

Kada su početkom decembra prošle godine žrebane kvalifikacione grupe za Mundijal u Kataru 2022. godine, fudbalskom logikom je gostovanje u Dablinu po težini bilo vrednovano odmah iza lisabonskog na terenu Portugala.

“Orlovi” sutra (20.45) protiv Republike Irske imaju na programu svoje prvo od dva velika iskušenja u grupi A i to kao treću utakmicu u septembarskom ciklusu. Nema razloga za kalkulacije, a ni previše prostora, jer svaki bod je dragocen ako se želi sa prvog mesta izboriti plasman na Svetsko prvenstvo sledeće godine.

Sergej Milinković_Savić/MN Press

To znači da će za Srbiju zaigrati najjači sastav: Rajković – Milenković, Nastasić, Pavlović – Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić – Tadić, Mitrović, Milinković-Savić.

Promene su moguće i to pre svega u poslednjoj liniji, ukoliko Piksi da prednost skočnijem Stefanu Mitroviću u odnosu na Matiju Nastasića, koji je sigurniji u pasu i više učestvuje u građenju igre od svog kolege iz Hetafea.

Veliko je pitanje i spremnost Aleksandra Mitrovića da zaigra od prvog minuta, budući da je doživeo jak udarac u glavu i da nosi rasekotinu ispod oka iz meča sa Luksemburgom. Ako procene takve da bi najbolji strelac morao da krene u meč sa klupe, onda bi od prvog minuta zaigrao Dušan Vlahović.

Ne isključuje se i da protagonista od starta bude i Nemanja Radonjić. U zavisnosti od spremnosti Darka Lazovića ili Filipa Kostića, 25-godišnji Nišlija bi mogao da dobije svoju ulogu po jednom boku. On je dosad bio džoker koji je ulazio u igru tokom drugog poluvremena, ali sada bi to moglo da se promeni.

Strahinja Pavlović/MN Press

U taboru rivala nije ništa kako treba. Mnogo povreda, izbačenih iz stroja iz raznih razloga, nezadovoljnih rezultatima i kritički nastrojenih medija, koji teraju selektora Stivena Kenija.

Levo krilo Džejms Meklin se zato ustremio na “sedmu silu”:

Aleksandar Mitrović/MN Press

– Moramo se zbiti i reći mlađim igračima da ne obraćaju pažnju, jer je smešno. Mediji u Irskoj su podjednako loši, ako ne i gori, od medija u Engleskoj. Kao da su srećni zbog toga što nam ne ide dobro. To je zaista šteta, ali kao stariji igrači, već smo dugo ovde, znamo kako to funkcioniše i mladi igrači moraju da nauče šta znači to kad im kažemo: Znate šta, to je sastavni deo fudbal, ne obraćaj pažnju. Ljudi su prevrtljivi. Čim počnemo da pobeđujemo, onda ste ponovo najbolji na svetu – rekao je Meklin i dodao:

– Moramo početi da pobeđujemo, a kada to učinimo, kritike će nestati. Imamo još jednu priliku da to učinimo u utorak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike