Zvezda prva, Partizan prvi, Srbija u naletu: Dva kluba u Ligi šampiona su realnost! (FOTO)

01.10.2021

06:00

0

Srpski klubovi bez greške u Evropi

Zvezda prva, Partizan prvi, Srbija u naletu:  Dva kluba u Ligi šampiona su realnost! (FOTO)
Copyright MN Press

Korak po korak, utakmica po utakmica, protivnik po protivnik. Često upravo ove rečenice čujemo od sportista.

Ume to ponekad (gotovo redovno) da zasmeta, ali ima u toj filozofiji nečega. Obrni-okreni takvo razmišljanje pokazuje se kao ispravno, a ume da donese i rezultate. Ovih dana ih i donosi.

Ništa lepše, kada pričamo o fudbalu, nije moglo da nam počne dan od pogleda na UEFA koeficijente i listu država na kojoj, kao što je poznato Srbija cilja 15. mesto na kraju sezone.

Onako uz kaficu, preturajući po glavi sinoćnje pobede Partizana u Beogradu, a onda nešto kasnije i Zvezdine u Razgradu, možemo samo da budemo prezadovoljni.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pogled na tabelu grupe crveno-belih u Ligi Evrope, odnosno crno-belih u Ligi konferencija. Nismo navikli, ali baš prija. Prva je Crvena zvezda, prvi je Partizan. Srbija je u naletu!

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Naš fudbalski koeficijent drži nas na čvrstoj 12. poziciji i deluje da ništa ne može da krene toliko naopako pa da u sezoni 2023/24 ostanemo bez dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona!

Matematički gledano od trenutno 16. na listi Češke deli nas 4.475 bodova, te deluje mnogo realnije da napadnemo 11. mesto nego da ispadnemo iz prvih 15.

Na poziciji broj 11 je Ukrajina sa nepuna dva boda više u odnosu na Srbiju, s tim što je realno da tamošnji klubovi uglavnom gube bodove u evropskim takmičenjima, a da Zvezda i Partizan nastave sa pobedama.

Printscreen/https://www.footballseeding.com/
 

A to mesto broj 11 je i te kako bitno jer se sa njega ide direktno u Ligu šampiona. Znamo, deluje kao san, ali zaista nije neostvarivo - dva najbolja kluba iz Srbije bi za dve godine mogla zajedno u najjače klupsko takmičenje u Evropi. Jedan direktno, drugi kroz kvalifikacije.

Takav rasplet značio bi i mnogo više novca u kasama srpskih klubova, postali bismo mamac za neke kvalitetnije igrače, bolji bi se fudbal igrao na našim terenima.

Uz bolji fudbal sigurno bi došli i bolji rezultati i nastavak rasta koeficijenta. Ali, lepo je i lako izračunati i izmaštati sve to. Vreme je da se završava s jutarnjom kaficom i vraća u stvarnost.

A stvarnost je takva da je najbolje pustiti fudbalere Crvene zvezde i Partizana da idu korak po korak, utakmicu po utakmicu, protivnika po protivnika. U nove pobede!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike