Zdjelar i Obradović zadovoljni posle Flore: Nisu oni amateri

01.10.2021

05:11

0

Autor: A. Š.

Crno-beli ostvarili drugi trijumf u Ligi konferencija

Zdjelar i Obradović zadovoljni posle Flore: Nisu oni amateri
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana nastavili su trijumfalni pohod u Ligi konferencija. Posle Anortozisa u gostima, izabranici Aleksandra Stanojevića upisali su premijerni trijumf u novoformiranom takmičenju UEFA i na svom stadionu.

U Humskoj je, zahvaljujući dvostrukom strelcu Lazaru Markoviću, savladana Flora (2:0), koja je, pogotovo u prvih desetak minuta meča, pokazala da se nije slučajno našla u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

- Ne bih rekao da su nas pritisnuli. Kontrolisali smo utakmicu, za sve smo se pitali i bilo je pitanje samo kada ćemo dati gol. Svaka ekipa je prvih 15 minuta tvrda, oni su dobar tim, tu nema dileme. Ali, bili smo bolji, zasluženo smo pobedili i sa nova tri boda idemo ka prolasku grupe – rekao je posle meča Saša Zdjelar.

Iskusni vezista pohvalio je estonski tim za izdanje u Humskoj.

- Ljudi kod nas, kada komentarišemo ekipe iz takvih zemalja, uvek kažemo, oni su amateri. Ne bih se sa tim složio, oni su dobra ekipa, disciplinovana, videli ste u prvom poluvremenu, imali su odličan blok u sredini, ne mogu lako da se probiju. Mi smo našli način, dali golove na vreme i mislim zasluženo dobili utakmicu.

Naredni rival crno-belima je Gent, koji 21. oktobra stiže na Topčidersko brdo.

- S njima ćemo se boriti za prvo mesto. Igraju veoma dobru ligu, svi znamo da su kvalitetna ekipa. Borićemo se, daćemo sve od sebe, imamo svoj kvalitet i kada igramo pred našim navijačima sve je mnogo lakše – rekao je Zdjelar.

Zadovoljan pobedom bio je i Ivan Obradović.

- Znamo šta nam donose trijumfi u Evropi. Da li je bilo lepo ili ne, osvojili smo tri boda i idemo dalje.

Iskusni levi bek odlično poznaje Gent, s obzirom da je nekoliko godina proveo u Belgiji.

- Poznajem njihovu ekipu, trenera i stručni štab. Imam nekoliko drugara tamo, dobra su ekipa, stabilan klub. Nadam se da će nas poslužiti vreme, da će navijači doći u što većem broju i biti ovako pozitivni, kao i u dosadašnjim utakmicama – kazao je Obradović, uz osvrt na dramatičan momenat iz drugog poluvremena meča sa Florom, čijem je defanzivcu Markusu Sepiku pozlilo, zbog čega je hitno prebačen u Urgentni centar.

- Poremetilo nas je to puno. Nije prijatno, može da se dogodi svakome od nas. Nisam išao mnogo blizu, to su stresne situacije, ali, hvala Bogu, čuo sam da je dobro – rekao je Ivan Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike