Marković rešio Floru! „Valjak“ krči put ka evropskom proleću!

30.09.2021

15:33

0

Autor: D. P./A. Š.

Crno-beli rutinski srušili goste iz Estonije

Marković rešio Floru! „Valjak“ krči put ka evropskom proleću!
Copyright MN Press

Fudbaleri Partizana slavili su i drugu pobedu u Ligi konferencija, savladavši rezultatom 2:0 estonsku ekipu Flore iz Talina. Pred blizu 6.000 navijača u Humskoj, tri boda crno-belima doneo je kapiten Lazar Marković golovima u 19. i 42. minutu.

Dugo se Partizan budio večeras. Možda će se deset minuta nekome učiniti kratkim periodom, ali za to vreme domaće pristalice je već tri puta ladan znoj probijao posle prilika gostujućeg tima. U svima je bilo 37-godišnjeg Konstantina Vasiljeva, poznatog dželata "orlova", kome se Humska od 2010. čuva u riznici najlepših uspomena na igračku karijeru.

Igrali su baš kako je Stanojević predvideo. Vasiljev je rukom mahao u pravcu Popovićevog gola, a linije su se sinhronizovano pomerale napred, s tim da najisturenija trojica pritiskala štoperski tandem i nisu im davali prostor za normalnu organizaciju igre. Ipak, klasa je morala doći do izražaja. Protivnik hrabar, fizički besprekoran, ali, što nedavno Stanojević reče "zna se ko je iz Humske odlazio u Borusiju Dortmund, Benfiku, Anderleht, Saragosu...".

Upravo od Lazara Markovića i Miloša Jojića polazilo je sve dobro i lepo od Partizana. Kapiten je probijao desnom stranom, Jojić je umeo i da povuče, da se pridoda i organizuje završnicu pasom u dubinu ili da centrira sa krila. U 19. minutu uključio se u igru i Natho. Dugom loptom iza leđa halfova Flore pronašao je Rikarda, kome je u "kaznenom" u vidokrugu samo gol, što u ovom slučaju i nije bilo toliko loše, uprkos tom urođenom napadačkom egoizmu. Njegov šut je golman odbranio, ali tek toliko da odbitak lepo dođe na glavu Markovića, strelcu za 1:0.


Ponovili su crno-beli ranije slabosti, jer je rival posle primljenog gola širom otvorio koridore ka svom šesnaestercu, samo što nije bilo igrača da rutinom završi svaku diskusiju na temu "konačni pobednik". Natho bi svakako to mogao, ali je kasnio da bi se našao u centru zbivanja. Kad već on nije mogao, učinio je to Marković uz malu pomoć jednog defanzivca estonske ekipe u 42. minutu - 2:0.

Odlični crno-beli u nastavku, dva dobra pokušaja prepredenog Vasiljeva, sve je to ostalo u senci mučne scene sa gostujućim štoperom Markusom Sepikom. Čekale su se izmene u Flori kada se defanzivac samo spustio na travu. Prvo u čučanj, a onda je i pao na travu. Niko nije odmah shvatio koliko je bilo opasno sve što se sa Sepikom u tom momentu dešavalo dok sam Marković nije od Hitne pomoći zatražio intervenciju. Nesrećni fudbaler je prebačen u Urgentni centar ispraćen aplauzima svih 6.000 gledalaca, koji su potpuno mokri od uporne jesenje kiše dočekali kraj utakmice.

BLOG UŽIVO:

KRAJ! Partizan je pobedio 2:0 Floru.

90. MINUT - Meč je produžen za osam minuta. 

88. MINUT - Pokušao je mladi Jović iskosa sa leve strane, ali je šutirao pravo u golmana Flore. Ubrzo je Rikarda zamenio Terzić.

82. MINUT - Još dve promene u Partizanu. Holender menja Lazara Markovića, dok je Šćekić na terenu umesto Jojića.

MN Press
 

76. MINUT - Prvi žuti karton na meču dobio je Danilo Pantić, zbog neopreznog starta pred kaznenim prostorom Flore.

74. MINUT - Prinudna izmena u ekipi Flore. Markus Sepik je, u trenutku dok se pravila dvostruka promena, pao na travu. Nekoliko minuta mu se ukazivala pomoć, a potom je u kolima Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar. Umesto njega na terenu je Purg.

69. MINUT - Dvostruka promena i kod gostiju. Ojama i Aliku su napustili teren, u igri su Kuraksin i Miler.

NA STADIONU U HUMSKOJ IMA 5.845 NAVIJAČA

MN Press
 

62. MINUT - Menja Stanojević. Umesto Meniga i Natha, na terenu su Jović i Pantić.

61. MINUT - Odmah uzvraća Partizan. Kombinovali su Živković i Marković po desnoj strani, bek crno-belih je ušao u sredinu i šutirao sa 16 metara, ali pravo u golmana gostiju.

59. MINUT - Ni od kuda su gosti došli u šansu da urgoze Partizan. Ponovo je Vasiljev dobio više prostora u poslednjoj trećini terena, šutirao je snažno sa dvadesetak metara, ali je Popović uspeo da interveniše.

MN Press
 

53. MINUT - Iznenada se stvorila prilika za Partizan. Lazar Marković je presekao dodavanje gostiju na centru terena, lopta je došla do Rikarda, koji je dugo vukao i šutirao sa ivice kaznenog prostora. Golman gostiju je uspeo da odbrani, Marković je uklizavanjem pokušao da vrati loptu u mrežu, ali je ona otišla preko prečke.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Stanojević nije menjao ništa u sastavu u odnosu na početak meča, dok su gosti izvršili jednu promenu. Umesto Lilandera na terenu je Kalaste.

45+2. MINUT - Završeno je prvo poluvreme u Humskoj. Partizan protiv Flore vodi 2:0 golovima Lazara Markovića.

MN Press
 

45. MINUT - Preti Rikardo. Menig je sa leve strane proigrao najisturenijeg saigrača, ovaj se namestio, snažno šutirao, ali je lopta prošla malo pored stative.

42. MINUT - GOOOOOOL!!!! Partizan je duplirao prednost, strelac je ponovo Lazar Marković. Sve je sam uradio kapiten crno-belih, uzeo je loptu kod aut linije na desnoj strani terena, krenuo je ka sredini i kada je došao do ivice kaznenog prostora šutirao je po zemlji. Lopta je na putu ka golu zakačila jednog defanzivca gostiju, malo promenila pravac i završila u mreži.

34. MINUT - Malo su se gosti oslobodili pritiska Partizana, nešto duže vremena provode na polovini crno-belih, imali su i dva kornera u kratkom intervalu, ali nisu ozbiljnije ugrozili Popovića.

MN Press
 

27. MINUT - Nastavljaju crno-beli sa atacima ka golu rivala. Očigledno žele što pre da postignu i drugi gol, kako bi meč uveli u mirnije vode.

19. MINUT - GOOOOOL!!! Partizan vodi golom Lazara Markovića. Brzo je Partizan krunisao nešto konkretniju igru. Natho je odličnom dijagonalom pronašao Rikarda, sjajni napadač je ušao u kazneni prostor, šutirao malo iskosa sa leve strane, ali je golman gostiju uspeo da interveniše. Ipak, samo je kratko odbio loptu na peterac, gde se našao Marković i glavom je vratio u mrežu.

14. MINUT - Konsolidovali su se fudbaleri Partizana i u poslednjih nekoliko minuta imali su par ozbiljnijih izleta na polovinu rivala. Deluju crno-beli bolje nego na startu susreta.

7. MINUT - Nisu crno-beli najbolje ušli u meč. Puno grešaka su napravili u uvodu, a posle jedne od njih Vasiljev je došao u priliku da ugrozi Popovića. Mnogo je prostora imao iskusni fudbaler gostiju, šutirao je sa 17 metara, golman Partizana je bio savladan, ali je lopta prošla pored stative.

 MN Press

1. MINUT - Počeo je meč. Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Flore. Partizan u prvom poluvremenu napada ka golu ispod severne tribine.

SASTAVI:

Partizan: Popović, Živković, Vujačić, Miletić, Obradović, Jojić, Zdjelar, Marković, Menig, Natho, Rikardo.

Flora: Igonen, Lilander, Luka, Sepik, Kusk, Pom, Somets, Zenjov, Ojama, Vasiljev, Aliku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike