Fudbalskom kralju uklonjen rak sa debelog creva! Pele mora na lečenje hemioterapijom

01.10.2021

06:01

0

Bolnica "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu objavila saopštenje za javnost

Fudbalskom kralju uklonjen rak sa debelog creva! Pele mora na lečenje hemioterapijom
Copyright Profimedia.rs

Brazilska fudbalska legenda Pele operisao je rak na debelom crevu i on je posle zahvata 4. septembra i mesec dana ležanja na klinici otpušten kući. Bolnica se saopštenjem naciji oglasila i otkrila da će jedan od najboljih fudbalera u istoriji biti povrgnut lečenju hemioterapijom.

- Edson Arantes do Nasimento Pele, otpušten je iz bolnice na kućno lečenje u četvrtak ujutro. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, a lečenje se nastavlja hemioterapijama nakon operacije uklanjanja tumora u debelom crevu 4. septembra - saopštili su sa klinike "Albert Ajnštajn" u Sao Paulu gde je "fudbalski kralj" operisan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Oglasio se i Pele preko društvenih mreža

 - Veoma sam srećan što se vraćam kući, hvala svima vama, koji ste mi učinili život srećnijim sa svim ovim porukama podrške i ljubavi - objavio je Pele na svom Instagram nalogu.

Trostruki prvak sveta sa Brazilom primljen je 31. avgusta u bolnicu na rutinske preglede gde je otkriven "sumnjiv" tumor debelog creva. Operisan je četiri dana kasnije. Rezultat biopsije tumora još uvek nije objavljen, ali se na osnovu daljeg lečenja hemioterapijom može naslutiti da je u pitanju bio zloćudni tumor.

Od takvog raspleta strahovali su zajedno sa porodicom milioni Brazilaca za koje je Pele pravo božanstvo. Znajući za ljubav nacije prema ocu, njegova ćerka Keli je tokom prvih dana lečenja objavljivala snimke na kojima Pele peva himnu Santosa, vozi sobni bicikl, igra karte i uvek je lepo raspoložen. I sam Pele se oglašavao preko Instagrama odakle je Leu Mesiju uputio čestitku za rušenje njegovog južnoameričkog rekorda po broju golova (77) za nacionalni tim.

Pele ostaje jedini fudbaler u istoriji koji je tri puta osvajao Svetsko prvenstvo (1958, 1962 i 1970), 23. oktobra će proslaviti 81. rođendan. Ostaće zapamćen i po tome da je do pojave Dijega Armanda Maradone za ceo svet bio nekrunisani kralj fudbala, a da se onda dolaskom na scenu neverovatnog Argentinca planeta polarizovala. Njih dvojica su prihvatila to rivalstvo, uprkos činjenici da zbog razlike u godinama nikad nisu igrali jedan protiv drugog. Uprkos svemu, još se prepričava objava Pelea od prošlog novembra kada je stigla šokantna vest o smrti aregntinskog genija:

 - Jednog dana, na nebu, igraćemo zajedno u istom timu. To će biti prvi put da podignem pesnicu prema nebu ne da bih proslavio gol, već zato što ću moći da te zagrlim - poručio je tada Pele svom preminulom prijatelju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike