Srbija ide dalje, pregažena je Amerika: Futsaleri se spremaju za Brazil u osmini finala

20.09.2021

18:43 >> 19:30

0

Odlična partija naših reprezentativaca

Srbija ide dalje, pregažena je Amerika: Futsaleri se spremaju za Brazil u osmini finala
Copyright MN Press

Posle dva poraza u prva dva kola Svetskog prvenstva znalo se da futsaleri Srbije moraju da pobede Sjedinjene Američke Države.

A kad se mora – mora se. Srbija je savladala SAD sa 7:0 (4:0) i plasirala se u osminu finala SP.

Rezultati u ostalim grupama poklopili su se tako da je Srbiji potrebna pobeda od dva gola razlike, pa su naši futsaleri od prvog minuta nagazili rivala.

Stefan Rakić u 6. minutu i Dragan Tomić u osmom su nam doneli željenu prednost, a do poluvremena su još jednom Tomić u 16. i odlični Strahinja Petrov sedam sekundi pre odlaska na odmor napunili mrežu rivala.

Već tada je bilo jasno da će srpski futsaleri u osminu finala, a pojavio se i prostor za “matematiku”. Naime, pobeda sa četiri gola razlike vodila nas je na megdan Portugalu, aktulenim evropskim prvacima, a trijumf sa većom prednošću pravo na Brazil. Na najbolji tim svih vremena u futsalu.

pročitajte još:

Lazar Milosavljević je u 32. minutu, nakon konstantnih napada Srbije, uspeo da pogodi za 5:0, a već u sledećem minutu Jovan Lazarević je povećao na 6:0 i pokazao da se naši reprezentativci ne bave računicama i biranjem protivnika.

Na 7:0 povisio je Marko Radovanović u 37. minutu, pa je ostalo samo da se sačeka poslednji sudijski zvižduk i proslavi plasman među 16 najboljih ekipa na svetu.

Srbija i Brazil igraće u četvrtak, 23. septembra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike