Pogledajte kuću u kojoj je poslednje dane života proveo Maradona (video)

02.12.2020

18:32

0

Autor: Milan Nastić

Uslovi koji nisu bili adekvatni za njegovo zdrvstveno stanje

Pogledajte kuću u kojoj je poslednje dane života proveo Maradona (video)
Copyright Printscreenshot/Youtub/ Todo Noticias/

Maradona je poslednje dana proveo u kući koja nije bila adekvatana njegovom zdravstvnom stanju.

Iako, ona prvi pogled izgleda raskošno, veliko dvorište, bazen, lep pogled, ali ona nije ni približno odgovarala ono što je bilo potrebno Argentincu da se oporavi posle izlaska iz bolnice.

“Kućna nega je bila preskupa i Maradona ju je odbio”

Jedna od najvećih manjkavosti te kuće je bila je i to što nije imao sobu prilagođenu njegovim potrebama.

Prostorije sa spavanje su se nalazile na višim spratovima, a sa obzirom na to da je on bio nepokretan, oni su u prizmelju prilagodili jednu sobu za Maradonu, koja nimalo nije odgovarala njegovom zdravstvenom stanju.

Argentinski mediji ističu da uslovi nisu ispunjavali za smeštaj i život jednog takvog bolesnika, koji imao tolike  probleme sa zdravljem.

Kupatilo, takođe u lošem stanju, soba mu je bila odmah uz kuhinju, tako da nije imao svoj mir, jer je stalno neko prolazio i uvek je bila neka galama.

Jedino, što su mu ispunili, bio je veliki krevet, ogorman televizor, a pored je imao i masažer fotelju na kojoj je on insistirao.

Rešena misterija: Kome je Dijego Maradona poslao poslednju glasovnu poruku (video)

Takođe, je tražio da mu bude zamračena soba, kako mu ne bi smetala dnevna svetlost.

U kakvim uslovima je živeo Maradona poslednje dane života, govori i njegov veliki prijatelj Oskar Ruđeri, saigrač iz reprezentacije Argentine na SP u Meksiku 1986. godine. Njemu je sve to ispričala, bivša Maradonina žena Klaudija Vilfane.

– Da samo vidiš u kakvim uslovima je živeo poslednjih dve nedelje i ti bih verovatno umro – preneo je Ruđeri njene reči.

Ipak, totalno drugačiju priču ima Matias Morla, advokat Maradonin, napominjući da mu se fudbalska legenda nije nijednom požalila da mu nešto smeta i da nema adekvatne uslove za oporavak.

– Maradona je bio u udobnoj sobi sa pogledom na bazen, ali je tražio da mu spustimo zavese na prozor, kako bi mu što manje ulazilo dnevne svetlosti. Jeste,bila spojena sa kupatilom,ali on je na tome insistirao – kazao je Morla.

Treba istaći da je Maradonin advokat iznamjmio kuću do januara sledeće godine, a ugovor je potpisao sa njegovom ćerkom Janom. Inače, Morla nije bio u dobrim odnosima sa druge dve ćerka Dalmom i Đaninom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike