"Kućna nega je bila preskupa i Maradona ju je odbio"

30.11.2020

15:04

0

Autor: D. B.

Tako makar tvrdi advokat doktora koji je osumnjičen za smrt slavnog fudbalera

"Kućna nega je bila preskupa i Maradona ju je odbio"
Copyright Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

Lični lekar preminulog Dijega Armanda Maradone Leopoldo Luke stigao je u zgradu tužilaštva gde je dao iskaz povodom dešavanja koja su prethodila smrti slavnog fudbalera.

U nedelju, izvršen je pretres kuće i kancelarije ovog medicinskog radnika, a sam Luke je pozvan dan kasnije da iznese svoju odbranu pošto mu se stavlja na teret nemar prilikom rada.

– Moj klijent nije optužen ni za šta – rekao je advokat Hulio Rivas koji je bio u pratnji Lukea (dovezao se motorciklom i nije davo izjave) prilikom dolaska u prostorije tužilaštva.

Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko

On je dodao da je Luke dostupan svim organima, ponovviši ono što je doktor rekao u intervjuu datom tokom nedelje.

Pročitajte još: I u Beogradu poštuju Maradonu

U nedelju su pregladana dokumeta, mobilni telefoni i kompijuteri koji su se nalazili u Lukeovom stanu i kancelariji, a racija je trajala nekoliko sati.

– Luke je bio Maradonin prijatelj, a ne lični lekar. Operisao ga je kada mu je bila potrebna operacija mozga i sve je savršeno prošlo. Oni koji su bili uz Dijega znali su kakav su imali odnos. Kada je Maradona otpušten iz bolnice posle oprecije na mozgu nije bilo hospitalizacije u kućnim uslovima jer je bila preskupa. To je bila odluka koju je doneo sam Maradona. Bio je lucidan tom prilikom i imao je pravo da donese odluku kakavu je doneo – objasnio je Rivas.

Pročitajte još: Kome je Maradona poslao poslednju glasnovnu porku

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike