UEFA: Dušan Tadić kandidat za igrača osmine finala Lige Evrope

12.03.2021

13:33

0

Srbin bio jedan od najzaslužnijih u pobedi Ajaksa nad Jang bojsom

UEFA: Dušan Tadić kandidat za igrača osmine finala Lige Evrope
Copyright Dušan Tadić, Profimedia

UEFA postavlja pitanje: Da li je Dušan Tadić najbolji igrač prvih mečeva u osmine finala Ligi Evrope? Srbin je bio jedan od najvažnijih fudbalera Ajaksa u pobedi nad švajcarskim Jang bojsima od 3:0 (0:0), čime su “kopljanici” najverovatnije revanš u Bernu pretvorili u formalnost.

U konkurenciji sa srpskim fudbalerom još su hari Kejn iz Totenhema, Lorenco Pelegrini iz Rome i Roberto Soldado cenarfor Granade.

UEFA je ostalo još jednom impresionirana partijom kapitena srpskog nacionalnog tima, koji je predvodio Ajaks do ubedljive pobede nad ekipom Miralema Sulejmanija, ali su poseban ton ovoj dobroj partiji holandskog šampiona dali tinejdžeri Devin Renč (18) i Rajan Gravenberh (19) i nešto stariji Jurijen Timber (20).

– U prvom poluvremenu smo imali šanse i trebali smo postići gol kako bismo sebi olakšali posao u nastavku. Znali smo da je Jang bojs fizička jaka ekipa koja puno igra na kontranapad i koristi bokove, pa smo pokušali da ih zaustavimo forsirajući svoj stil igre – rekao je Dušan Tadić i dodao:

Pročitajte još

– Kao jedan od najiskusnijih igrača u timu pokušavam da pomognem mlađim igračima. Moram da im čestitam jer imaju puno kvaliteta, ali su i dobri momci. Žele da nauče i predstavljaju budućnost Ajaksa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike