Dolazak legende u srpsku košarku: Zoran Savić novi sportski direktor KK Partizan

12.03.2021

09:31 >> 10:22

0

Bivši reprezentativac prihvatio ponudu predsednika crno-belih Ostoje Mijailovića

Dolazak legende u srpsku košarku: Zoran Savić novi sportski direktor KK Partizan
Copyright MN Press

Legenda srpske i jugoslovenske košarke Zoran Savić biće novi sportski direktor Partizana!

Bivši as Jugoplastike i brojnih evropskih klubova preuzeće ulogu u najtrofejnijem srpskom klubu koja je ostala upraženja nakon odlaska Nikole Lončara.

Savić je već bio na sličnoj poziciji kada je od 2005. do 2008. godine brinuo o rezultatima Barselone, a pre rada u katalonskom klubu usavršavao je dužnost generalnog menadžera u Fortitudu.

Čovek koji će biti jedan od najvažnijih ljudi u postavljanju vizije novog Partizana bio je jedan od najistaknutijih članova zlatne generacije reprezentacije Jugoslavije iz devedesezih godina prošlog veka. Osvojio je titulu prvaka sveta sa Jugoslavijom 1990. godine, a u rizinici ima u tri zlatne medalje na EP (1991, 1995 i 1997. godine). Ostaće zapisano i da je bio osvajač olimpijskog srebra u Atlanti 1996. godine.

Klupska karijera mu je bila podjednako impresivna kao i reprezentativna. Branio je boje čuvene Jugoplastike, ali i Barselone, PAOK-a, Real Madrida, Virtusa, Efesa, Skipera iz Bolonje. Bio je i najkorisniji igrač završnog turnira Evrolige 1998. godine.

Pročitajte još

Po završetku blistave igračke karijere dokazao se u radu u Fortitudu, kada je taj tim, neočekivano stigao do finala protiv Makabija. Godinu dana posle toga uspeha vratio se u Barselonu gde je bio generalni menadžer. Španci kažu da su tokom tog perioda, od 2005. do 2008. godine postavljeni temelji tima koji je 2010. osvojio Evroligu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike