Nestvarnim dostignućima Kristijana Ronalda nema kraja: Mađari „potonuli“ za osam minuta

15.06.2021

18:21 >> 19:03

0

Autor: Adam Štulić

Puškaš arena se nadala velikom bodu, na kraju nezasluženo ubedljiv poraz

Nestvarnim dostignućima Kristijana Ronalda nema kraja: Mađari „potonuli“ za osam minuta
Copyright Tanjug/Tibor Illyes/Pool via AP

Reprezentativci Portugalije i Mađarske koji večeras bili učesnici prve utakmice „grupe smrti“ na EURO 2020. do kraja života bi trebalo da se zahvaljuju Kristijanu Ronaldu, koji ih je, zajedno sa sobom, odveo u večnost.

„Puškaš arena“ se do 84. minuta nadala velikom bodu na startu EP protiv favorizovanog rivala, koji je furioznom završnicom stigao do, mnogi će reći i nezasluženo, ubedljivog poraza – 3:0 (0:0).

Ipak, meč u Budimpešti pamtiće se po legendarnom Portugalcu. Pored toga što je superstar Juventusa postao igrač sa najviše učešća na EP (pet), golovima protiv Mađara postao je najbolji strelac u istoriji kontinentalnih šampionata (11 pogodaka) i najstariji igrač (36 godina i 130 dana) koji je postigao dva pogotka na jednom meču EP, prestigavši Andreja Ševčenka (35 godina i 256 dana, EURO 2012.).

Portugalci su protiv Mađara poveli u 84. minutu, kada je lopta posle rikošeta i udarca Rafaela Gereira završila u mreži Petera Gulačija, a onda se dva puta u strelce upisao Kristijano Ronaldo. Najpre u 87. minutu sa 11 metara, a potom je u drugom minutu nadoknade vremena stavio tačku na ubedljivu pobedu svoje reprezentacije.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike