Kristijano Ronaldo postavio sebi krunu na glavu: Tačno je, sad sam oborio rekord Pelea!

14.03.2021

21:28 >> 21:29

0

Portugalac se obratio navijačima širom sveta i brazilskoj fudbalskoj legendi

Kristijano Ronaldo postavio sebi krunu na glavu: Tačno je, sad sam oborio rekord Pelea!
Copyright Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Posle het trika na Sardniji protiv Kaljarija, Kristijano Ronaldo se svetskoj javnosti obratio preko Instagram profila. On je svoju izjavu posvetio obaranju rekorda po broju golova i fudbalskom kralju Brazilcu Peleu, koji je decenijama suvereno vladao na ovoj rang listi do pojave sjajnog Portugalca.

– Poslednjih nekoliko nedelja bili smo zasuti vestima i statistikom koja me proglašava za najboljeg strelca sveta u istoriji fudbala, pretekavši Peleovih 757 golova na zvaničnim utakmicama. Iako sam zahvalan na tom priznanju, sada je vreme da objasnim zašto do ovog trenutka nisam priznao taj rekord.

Profimedia

Moje večno i bezuslovno divljenje gospodinu Edsonu Arantesu do Nasimentu, kao i poštovanje koje imam prema fudbalu od sredine 20. veka, navelo me je da uzmem u obzir njegov rezultat od 767 golova, računajući tu i njegovih devet golova za državni tim u Sao Paulu, zatim njegov jedan gol za brazilski vojni tim, sve to kao zvanične golove. Svet se promenio od tada, a promenio se i fudbal, ali to ne znači da možemo samo izbrisati istoriju u skladu sa svojim interesima.

Danas, kada sam dostigao zvaničnih 770 golova u svojoj profesionalnoj karijeri, moje prve reči idu pravo ka Peleu. Ne postoji igrač na svetu koji nije vaspitavan slušajući priče o njegovim igrama, golovima i dostignućima. I ja nisam izuzetak. I iz tog razloga, ispunjen sam radošću i ponosom sada kad dolazim na vrh svetske liste golgetera, oborivši Peleov rekord, nešto o čemu nisam mogao da sanjam dok sam odrastao kao dete sa Madeire.

Profimedia.rs

Hvala svima onima koji su sa mnom učestvovali u ovom neverovatnom putovanju. Mojim saigračima, protivnicima, ljubiteljima prelepe igre širom sveta i, pre svega, porodici i bliskim prijateljima: verujte mi kad kažem da to ne bih mogao učiniti bez vas.

Sada jedva čekam sledeće mečeve i izazove! Sledeći rekordi i trofeji! Verujte mi, ova priča još uvek nije završena. Budućnost je sutra, a Juventusu i Portugaliji preostaje još mnogo pobeda – poručio je Ronaldo.

Pročitajte još

Odmah posle portugalčeve objave, usledio je odgovor čuvenog Pelea:

– Hvala na naklonosti, Kristiano. Kao što si rekao, istorija se nikada neće izbrisati, ali zadovoljstvo mi je videti kako obarate moj rekord golova na zvaničnim mečevima. Nastavi da me raduješ – napisao je Pele.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike