Bivši napadač Juventusa jasan: Ronaldo se plaši lopte, više brine o svom imidžu

10.03.2021

16:49 >> 17:00

0

Autor: N. St.

Portugalac na udaru zbog postavljanja u živom zidu

Bivši napadač Juventusa jasan: Ronaldo se plaši lopte, više brine o svom imidžu
Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Ništa nije pomoglo Juventusu da prođe u četvrtfinale Lige šampiona. Delovalo je da imaju sve u revanšu protiv Porta. Vodili su sa 2:1 i imali prednost igrača više posle isključenja Taremija. Ni to im nije bilo dovoljno.

Portugalski tim, za koji je igrao i srpski fudbaler Marko Grujić, je napravio šok posle produžetaka. Prošli su dalje, a gol odluke postigao je Serhio Oliveira u 115. minutu. Dao je sjajan gol iz slobodnog udarca, ali se posle toga na udaru našao neko drugi – Kristijano Ronaldo.

Portugalski as je stajao u živom zidu i odlučio je da se okrene i da ne obrati pažnju na loptu. Bilo je to dovoljno da ona završi u mreži. Bivši napadač „Stare dame“ Nikola Amoruza ga nije štedeo.

Nikada Kristijana ne bih stavio u živi zid kod slobodnih udaraca. On se plaši da ga lopta pogodi u lice, više brine u sopstvenom imidžu – jasan je Amoruzo.

Slično mišljenje ima i bivši fudbaler Liverpula Džejmi Karager.

Ovo je verovatno jedno od najgorih postavljanja život zida ikada, tu računam i fudbal koji igraju deca. Ponekad pogledate dete kada igra da skoči u živom zidu i da okrene leđa, ali u ovom slučaju se Ronaldo okrenuo pre nego što je Oliveria stigao do lopte, a Kvadrado koji je to izgleda kao da se sprema da trči negde. Deluje kao da se svi spremaju da pobednu negde – rekao je Karager.

Jedan od retkih koji je stao u odbranu Portugalca bio je Geri Lineker.

– Eto, pronašli smo jednu stvar koju Kristijano ne ume da uradi, a to je postavljanje u živom zidu – kazao je Lineker.

Vlasnici Juventusa su izdvojili veliku sumu novca na dovođenje Kristijana iz Reala kako bi došli do titule u Ligi šampiona, umesto toga su doživeli poraze od Ajaksa, Liona i Porta…

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike