Dovedena pojačanja, odrađene pripreme, sad kreće ono pravo: Šta da očekujemo od Stankovićeve Zvezde?

15.07.2021

06:00 >> 06:10

0

Na premijeri duel sa Vojvodinom

Dovedena pojačanja, odrađene pripreme, sad kreće ono pravo: Šta da očekujemo od Stankovićeve Zvezde?
Copyright Dejan Stanković, MN Press

Crvena zvezda će utakmicom sa Vojvodinom otvoriti novu takmičarsku sezonu u koju ulaze kao osvajači duple krune i sa obavezama u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Što bi se reklo ekipa Dejana Stankovića odmah će ući u “mašinu“, pošto je već naredne nedelje očekuju i evropske obaveze, odnosno put u Kazahstan, na megdan Kairatu.

Osim toga što žele da odbrane oba trofeja na domaćoj sceni, sigurno je cilj da se i što dalje dogura u Evropi. Prošle sezone se nisu plasirali u grupnu fazu elitnog takmičenja, ali su u Ligi Evrope došli do 1/16 finala posle koje je Milan prošao, uz dva remija. Zvezda je tada što bi se reklo “muški poginula” i nije razočarala, ali je Liga šampiona Liga šampiona, a Liga Evrope Liga Evrope. Jednostavno nije isto.

To su želje i planovi, a videćemo koliko je realna realizacija.

Pročitajte još:
Sa čim u novu sezonu ulazi Dejan Stanković?

Pre svega sa sačuvanom okosnicom tima, što je šef struke crveno-belih i naglasio. Sumirajući pripreme rekao je da je ostankom Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića, Milana Borjana, Milana Rodića i El Fardu Bena ispunjen najveći deo njegovih želja.

Ekipu su napustili Nemanja Milunović i Dijego Falćineli, ali su alternative spremne. Tačnije, došli su Srđan Babić, Nenad Krstičić, Aleksandar Dragović i Luis Dioni. Sve su to igrači od kojih se mnogo očekuje i koji su dovedeni (ili vraćeni) da bi igrali. Ostaje da vidimo kako će Stanković sve to ukomponovati, a povrh svega, u januaru stiže Ohi Omojiužanf. Ipak, do tada ima vremena.

Isto tako, naglasio je Stanković da očekuje mnogo od mlađih igrača, kao što su Nikola Krstović, Strahinja Erakovića i novajlija Petar Stanić. Krstović se na primer istakao pošto je od ukupno deset golova samo on dva puta bio strelac, protiv Arđeša. Svi ostali strelci samo su jednom pogodili.

I dok se pomenutih igrača ne bi odrekao, ima onih koji bi mogli da idu u slučaju dobre ponude. Ili to, ili da u slučaju ostanka ne dobijaju veću minutažu. Na pripremama u Austriji odigrane su četiri test utakmice, uz tri pobede i jedan remi, sa Šturmom u generalnoj probi. Koga bi Stanković mogao da se odrekne?

Duel sa Šturmom bio je generalna proba i najozbljnija provera, posle GAK-a, Arđeša i Arisa, pa tu treba tražiti obrise ekipe za sezonu pred nama.

Starteri su bili Borjan, Bakajoko, Pankov, Dragović, Babić, Rodić, Sanogo, Nikolić, Ivanić, Katai i Ben. Rezerve su bili: Popović, Gajić, Eraković, Falko, Dioni, Gavrić, Gobeljić, Krstičić, Petrović, Stanić, Lazetić, Stanković, Srnić i Krstović.

Proćitajte još:

Samo Gavrić, Lazetić i Stanković nisu dobili šansu da zaigraju, a u oči upada da u protokolu nisu bili Miloš Degenek, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov i Gelor Kanga. Njihov izostanak sa ovog meča može, ali ne mora ništa da znači. S vremena na vreme pojave se informacija da postoji interesovanje za nekoga od njih.

Svako od pomenute četvorice imao je velike zasluge u veoma važnim utakmicama, ali u Zvezdi ne kriju da se radi i na odlascima, kako bi se budžet koliko-toliko rasteretio.

Šta Stanković misli, na koje igrače će posebno računati ili neće, videćemo već u duelu sa Vojvodinom (petak, 20:00, TV Arena sport). Osim želje da se sezona otvori pobedom, crveno-belima će ovaj meč biti važan jer je ujedno i poslednji test pred početak “evropske priče“.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike