Zvezda dobila rivala u LŠ: Putovaće daleko, igraće protiv bivših partizanovaca, ali i imati priliku za revanš

14.07.2021

15:59 >> 17:39

0

Prva utakmica na programu sledeće sedmice

Zvezda dobila rivala u LŠ: Putovaće daleko, igraće protiv bivših partizanovaca, ali i imati priliku za revanš
Copyright FK Crvena zvezda

Protivnik Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biće Kairat. Posle 1:1 u prvom meču, ekipa iz Kazahstana je protiv Makabija iz Haife slavila sa 2:0 pogocima Vagnera Lava u desetom i Aibola Abikena u 66. minutu.

Prvo poluvreme je pripalo domaćinu, koji je to i krunisao golom nekadašnjeg fudbalera moskovskog CSKA. U drugom, izraelska ekipa je bila ravnopravnija, ali je Abiken ipak odveo svoj tim u narednu rundu.

 

Sve vreme za Kairat su igrali Rade Dugalić, kao i nekadašnji fudbaler Partizana Nebojša Kosović. Za Izraelce je igrao Bogdan Planić koji je u samoj završnici bio u u gužvi na petercu ispred gola Kairata.

Uoči isteka 90 minuta bilo je i koškanja kod klupe domaćina, što je bilo i očekivano jer su gosti bili prilično nervozni. Čak su i na poluvremenu prigovarali sudiji iz Ukrajine Viktoru Kopijevskom iako realno nisu imali razloga. Prilikom pomenutog koškanja isključen je Sergej Keiler iz Kairata.

Prva utakmica između Kairata i Zvezde na programu je već sledeće srede, a nema sumnje da su u Ljutice Bogdana pažljivo pratili ovaj duel. Revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.

Pročitajte još:

Ako je suditi po ranijim rečima generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića, u taboru crveno-belih ne mogu baš da budu zadovoljni ishodom.

– Kairat je u vlasništvu mog velikog prijatelja koji je u poslednjoj deceniji mnogo uložio u fudbal i ni tamo nam ne bi bilo lako, jer je dug put, nekoliko vremenskih zona razlike i slično… – naveo je između ostalog Terzić, ali situacija je takva, kakva je.

Starteri za Kairat su bili Pokatilov, Hovnasijan, Dugalić, Alip, Sujumbajev, Poljakov, Abiken, Kosović, Kante, Lav i Šušenačev. U nastavku meča su dobili i Dino Mikanović, Arsen Burančijev i Gulžigit Alikulov. U protokolu će biti i doskorašnji igrač Partizana Maki Banjak, koji od te runde ima pravo nastupa.

Kairat i Zvezda su već igrali. U prvom dvomeču u sezoni 2002/2003 pod vođstvom Zorana Filipovića, crveno-beli su ostvarili dvostruku pobedu, ukupnim skorom od 5:0.

Drugi put u dvomeču sa timom iz Almatija, u uvodnom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope 2015. godine, bilo je 2:0 i 2:1 za Kazahstance. Sada srpski šampion ima priliku za revanš.

Ali pre toga ih, u petak očekuje utakmica prvog kola Superlige Srbije, sa Vojvodinom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike