Obrazloženje UEFA za penal u korist Nemačke izazvaće dodatni bes Danaca: Registrovan je otkucaj srca lopte!

30.06.2024

19:41

1

Autor: A. Š.

Najstroža kazna u korist Pancera u meču osmine finala Eura još je jedna od najvrućih tema u sportskim medijima širom Evrope

Obrazloženje UEFA za penal u korist Nemačke izazvaće dodatni bes Danaca: Registrovan je otkucaj srca lopte!
Majkl Oliver proverava situaciju na meču Nemačke i Danske - Copyright Profimedia

Nemačka slavi plasman u četvrtfinale Eura, Danci su u besu spakovali kofere za povratak kući. Razlog je penal u korist „pancera“ dosuđen posle asistencije iz VAR sobe iz kojeg je Haverc usmerio domaćina šampionata ka mestu među najboljih osam na Starom kontinentu.

Danci su, očekivano, kipteli od besa posle meča, ali i oni neutralni navijači većinom su bili stava da je Majkl Oliver prestrogo pokazao na belu tačku posle kontakta prsta Joakima Andersona sa loptom pošto je centaršut prethodno uputio Raum.

Sada je iz UEFA stiglo i pojašnjenje odluke jednog od najboljih britanskih sudija, koje će izvesno izazvati dodatni revolt kod Skandinavaca.

- Tokom utakmice Nemačke i Danske tehnologija koja se nalazi unutar zvanične lopte Eura pokazala je da je danski defanzivac Joakim Andersen dirao loptu rukom unutar kaznenog prostora. U tom trenutku senzor u lopti je tačno zabeležio dodir igračeve ruke s površinom lopte – stoji u obrazloženju UEFA i dodaje se:

- „Otkucaj srca“ lopte u tom trenutku, pokazan u televizijskom prenosu, isti je koji je sudija video tokom provere situacije na terenu i pokazuje da je trenutak kontakta lopte i ruke trajao tačno 500. deo sekunde – objasnila je UEFA.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike