Selektor Danske razočaran u VAR: Umoran sam od smešnih rukometnih pravila

30.06.2024

10:38

0

Skandinavci eliminisani nakon nekoliko kontroverznih odluka

Selektor Danske razočaran u VAR: Umoran sam od smešnih rukometnih pravila
Kasper Hjulmand - Copyright Profimedia

Nemačka je posle 2:0 protiv Danske prošla u četvrtfinale Evropskog šampionata, gde će igrati protiv pobednika susreta Španija - Gruzija. Meč u Dortmundu praktično je odlučila VAR soba sa svojim odlukama. 

VAR je u drugom poluvremenu dvaput uticao na dansku reprezentaciju. U 48. minutu je Joakim Andersen pokazao snalažljivost i u kaznenom prostoru rivala pa je poslao loptu u mrežu za, činilo se, vođstvo Danaca.

 

 

Ipak, u VAR sobi su pronašli minimalni ofsajd Tomasa Dilejnija, koji je igrao loptom u toj akciji pa je pogodak poništen. Dva minuta kasnije, VAR je ponovno aktiviran. Ovoga puta zbog situacije u danskom kaznenom prostoru, gde je lopta posle ubačaja Davida Rauma očešala dlan nesretnog Joakima Andersena, nesuđenog strelca za vođstvo Danske.

Glavni sudija Mihael Oliver je posle kraćeg pregleda snimka pokazao rukom prema mestu izvođenja kaznenog udarca. Kai Haverc je preuzeo odgovornost. Gađao je donji levi ugao danskog gola, Kasper Šmajhel se bacio u tu stranu, ali je Havercov udarac bio dovoljno snažan i precizan pa danski golman nije uspio da odbrani.

- Rezultat su odlučile dve odluke VAR. Imam fotografiju, radi se o jednom centimetru. Nema smisla, ovako ne bi trebalo da koristimo VAR, to je jedan centimetar i posle nekoliko minuta usledio je kazneni udarac. Umoran sam od smešnih rukometnih pravila. Ne možemo zahtevati od odbrane da trče i ovako drže ruke - rekao je Hjulmand i stisnuo ruke uz bokove kako bi demonstrirao na što misli:

- Joakim je trčao normalno. Skočio je i bio pogođen s jednog metra. Retko govorim o tim odlukama, ali to je odlučilo ovu utakmicu. Frustrirajuće za našu ekipu, sve bi se promenilo da smo vodili 1:0. Uvek mi se sviđao VAR, takva tehnologija može pozitivno da utiče na sport. Takođe mislim da bi trebalo da bude brža, mora postojati način da se poboljša. VAR je uopšteno dobra tehnologija, ali ponekad mogu sumnjati u njega - rekao se selektor Danske Kasper Hjulmand.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike