Avion nije bio hrvatski! Generalni sekretar FSS-a objasnio skandal pred odlazak Orlova na EURO! (VIDEO)

27.06.2024

00:42

0

Autor: A. Š./P. K.

Jovan Šurbatović do detalja ispričao kako je došlo do problema koji je podigao na noge srpsku javnost mnogo više nego rezultatski neuspeh na EP

Avion nije bio hrvatski! Generalni sekretar FSS-a objasnio skandal pred odlazak Orlova na EURO! (VIDEO)
Copyright ATAImages/ A.A.

Nije lako biti navijač Srbije ovih dana, ali ni član reprezentacije. Posle lošeg izdanja "orlova" na Evropskom prvenstvu, navodne pobune u timu i, kako stvari stoje, brze smene Piksija, nacionalni tim je sleteo u Beograd.

Kako to obično biva kada se ostvari neuspeh na velikom takmičenju, u javnost ekspresno krenu da cure stvari koje samo dodatno potpaljuju već dovoljno uzburkane strasti. Nažalost, decenijama već srpski fudbaleri prolaze „toplog zeca“ u domaćoj javnosti, nekad s punim pravom, nekada i ne baš, a ovoga puta „svoju porciju“ dobili su i pojedini funkcioneri FSS-a.

Na dan povratka Orlova iz Nemačke, pošto su EURO završii u grupnoj fazi, srpski mediji brujali su o skandalu sa avionom koji ih je pre dve nedelje odvezao na EP, a za koji se ispostavilo da je na sebi imao hrvatska obeležja. Kako je do tog propusta došlo pokušao je da objasni generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović.

- Nismo poleteli hrvatskim avionom, već nemačkim. Tim menadžer nacionalnog A tima obično angažuje čarter letove za potrebe našeg najboljeg tima u situaciji kada nam nisu dostupni avioni Er Srbije. On prikupi ponude u odnosu na ono što su zahtevi stručnog tima, dakle satnice, kapacitet i izabere najbolju opciju. Tako je angažovana kompanija iz Nemačke, avion je bio nemački, međutim ispostavilo se, a mi to nismo znali. Mi smo u avion ulazili kroz tunel, kad smo izašli avion je bio nemački, a izbrendiran našim bojama u unutrašnjosti. Kasnije smo u avionu saznali da je bio registrovan u Hrvatskoj - rekao je Šurbatović.

On je zatim prokomentarisao navode da neki igrači nisu želeli da uđu u avion.

- Niko nije znao ko je ušao u avion, niko nije mogao ni da pretpostavi. Ne krivim ni menadžere jer to nisu znali. To nikako nije moglo da se vidi. Kada stvari u sistemu zakažu, ja kao generalni sekretar prihvatam odgovornost, nema nikakvih problema - rekao je Šurbatović i dodao:

- Te stvari se dešavaju, što se tiče moje ostavke, ja sam još pre Evropskog prvenstva najavio da napuštam funkciju. Imamo mi o bitnijim stvarima da pričamo, ko će da zameni ove igrače, kako ćemo da se kvalifikujemo na Mundijal, zabrinut sam za naš fudbal.

Kruže priče da je predsedniku FSS-a Draganu Džajiću pozlilo kada je video s kojim avionom se putuje u Nemačku.

- Nikome nije pozlilo, nije niko od nas video hrvatsku zastavu, mi to nismo znali sve pred ulazak predsednika, kada me potpredsednik Nedimović nazvao i rekao za problem. Ja sam poslednji čovek koji bi angažovao hrvatski avion, a stojim i iza mog saradnika - rekao  je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, uz demanti spekulacije da je selektor Stojković ucenjivao Savez tokom pregovora oko novog ugovora.

- On je insistirao na novom ugovor pre nego što se ode na EURO, a Savez je odlučio da produži saradnju. Ja kao generalni sekretar sam morao to da odobrim - podvukao je Šurbatović.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike