E, pa gospodo opet ste razočarali: Orlovi izgubili poverenje u Piksija - igrali totalno konfuzno, bez ideje!

26.06.2024

10:57

1

Autor: Milan Nastić

Definitivno nešto nije funcionisalo na relaciji selektor - igrači, nacija želi neke odgovore

E, pa gospodo opet ste razočarali: Orlovi izgubili poverenje u Piksija - igrali totalno konfuzno, bez ideje!
Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo se vraća sa nekog velikog takmičenja već posle grupne faze.

Neki će reći očekivano, neko će reći morali smo više, ali jedno je sigurno - ponovo bledo izdanje Orlova, ovaj put na EURO u Nemačkoj!

Šta reći kad smo na tri utakmice postigli samo jedan gol, ruku na srce, nismo mnogo više ni primili (dva), ali stekao se utisak da sa ovakvim partijama nismo ni zaslužili da se domognemo eliminacione faze.

Niko ne bi imao ništa protiv da su naši Orlovi pokazali dobar fudbal, igrali lepršavo, pa ispali, ali ovo što su pokazali u grupnoj fazi zaslužuje kritiku.

Stekao se utisak da smo u sva tri meča igrali konfuzno, bez ideje, taktike, sa mnogo rotacije u timu, činilo se da niko ne zna šta igra, za razliku od ostalih selekcija u grupi, koje su znala šta hoće.

Dosta lutanja, sa mnogo izmena, sve je to za običnog navijača bilo previšno mučno da gleda.

Šta je selektor Dragan Stojković Piksi time hteo da pokaže, ostaje velika enigma - ali cilj nije postignut, kući se sa EURO vraćamo već posle prve faze takmičenja.

MN Press
 

Nema dileme da će Piksi morati sam da nam odgovori šta se tačno dešavalo u reprezentaciji i kakva je bila hemija između stručnog štaba i igrača, ali definitivno nešto nije funkcionisalo.

Najbolje se to moglo videti već posle prve utakmice kada je kapiten Orlova Dušan Tadić bio iznenađen što nije u startnoj postavi i to javno pitao selektora.

To je bio znak da nešto ne funkcioniše na relaciji kapiten - selektor, što sigurno ne može da ne ostavi trag i na ostale igrače.

Iako su se obe strane posle toga trudili da spuste tenziju i da sve funkcioniše kako treba, to definitivno nije bilo tačno, a najbolji pokazatelj su vernice i nakon poslednje utakmice protiv Danske kada su opet došli u verbalni konfilkt Piksi i Tadić.

E, pa gospodo, pre svega to se misli na selektora, moraćete u narednom periodu da nam date odgovore šta se dešavalo u svlačionici, zašto atmosfera nije bila dobra.

Čini se da među fudbalerima sve izgledao u najboljem redu, i da su oni međusbno dobro funkcionisali, ali nešto nije bilo dobro na relaciji Piksi - igrači.

Stekao se utisak i da sami fudbaleri više nisu imali poverenje u svog generala, što u ranijem periodu nije bio slučaj, jer Piksi je na ovo mesto došao kao veliki autoritet, ali nisam siguran da je to tako posle EURO u Nemačkoj.

Sada je na potezu FSS i da sagleda celu situaciju, jer definitivno nešto mora da se menja, jer sa dva najveća takmičenja vraćati se već posle grupne faze, sigurno niko nije očekivao.

Mada će neki reći da je veliki uspeh i sam plasman, ali nisam siguran da to može da zadovolji navijače koji su u ogromnom broju došli da uživo gledaju Orlove.

Nadamo se da ćemo veoma brzo dobiti neke odgovore, a najgora stvar što može da nam se desi, da se problemi ponovo guraju pod tepih.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike