Bio je mrtav kad smo ga pronašli! Ovo su heroji Evropskog prvenstva, fudbal više nije bitan!

25.06.2024

13:15

0

Autor: G. F.

Dva danska navijača spasila život mladiću na ulici, bilo je više nego dramatično

Bio je mrtav kad smo ga pronašli! Ovo su heroji Evropskog prvenstva, fudbal više nije bitan!
Copyright Profimedia

Cela Evropa je prethodnih dana okrenuta fudbalskim dešavanjima u Nemačkoj. Navija se, prave se kalkulacije, nervira se, raduje se... Ne postoji ništa važnije od uspeha tima za koji navijate.

A onda se desi da svi odjednom shvate kako je fudbal ipak samo sporedna stvar, možda najvažnija, ali sporedna. Ima nešto mnogo, mnogo važnije.

Dva danska navijača istinski su heroji Eura. Veče pred duel sa Srbijom spasili su život mladiću iz Nemačke na ulici. Mladića po imenu Jonas videli su na asfaltu i shvatili da nešto nije kako treba.

- Prijatelj i ja smo veoma pogođeni, razgovarali smo sa najbližima. Utakmica sa Srbijom večeras se sada čini nevažnom. Samo želimo da budemo kod kuće, a da Jonas bde dobro - rekao je jedan od navijača, Kent Hojgard Jansen za BT.dk, pa nastavio:

- Videli smo na jednoj raskrsnici da levo od nas leži mladić preko kog je bio bicikl. Rekao sam "idemo tamo, izgleda čudno".  Bio je hladan i plav! Instinsktivno sam počeo da ga udaram po srcu i nakon nekoliko udaraca sam naterao prijatelja da mu da veštačko disanje. Pluća su mu se punila vazduhom kao prazni baloni. Udaram ga, masiram mu srce, prijatelj mu daje veštačko disanje... Odjednom osetimo da malo diše.

Brzo je na lice mesta stigla hitna pomoć i preuzela brigu o Jonasu, koji je bio konfuzan, ali živ.

- Uspeli smo da pričamo s njim, bio je zbunjen, nije znao šta se desilo. Stigle su hitna pomoć i policija. Objašanjavam im da je bio mrtav kada smo ga našli. Suze su same krenule...

Heroji iz Danske us dobili i naučili veliku lekciju iz života. Nije bitno ko će večeras (ili bilo kada) pobediti, postoji nešto mnogo veće i važnije od fudbala.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike