Nemci preračunali! Srbija je šampion, ali ne u fudbalu!

25.06.2024

11:37

0

Autor: A. S.

Interesantno istraživanje

Nemci preračunali! Srbija je šampion, ali ne u fudbalu!
Reprezentativci Srbije posle meča sa Engleskom - Copyright Profimedia/Emin Sansar/Anadolu/ABACAPRESS.COM

U Nemačkoj je trenutno u toku treća nedelja Evropskog prvenstva u fudbalu, a dok ceo svet prati šta se interesantno dešava na travnatoj površini, uticajni nemački list "Bild" bavio se zanimljivostima.

Ne bi Nemci bili Nemci da se nisu oko svega angažovali i zabavili sa brojnim detaljima, pa je tako Bild radio i na jednom zanimljivom tekstu u kome su 24 zemlje učesnice, podelio po šampionskim kategorijama.

Tako je Srbija šampion ni manje ni više u branju malina. Nemci su došli do podatka - 15,8 kg godišnje po stanovniku. Večerašnji rivali orlovima, Danci su prvi po dužini godišnjeg odmora (38 dana), a Hrvatska po dužini života kod roditelja, tačnije kod majke - 32 godine.

Domaćini su sebe stavili na prvo mesto u štampanju i kopiranju, Engleze po broju nepušača, a Francuze u kampovanju. 

Interesantno, ali Albanija se nalazi na prvom mestu u zaštiti reka, Škotska u kratkim letovima, a Italija po kaznama za brzu vožnju.

Slovacima je razvijena industrija, pa Bild ističe da se kod njih proizvodi najviše automobila, Španci su poznati po humanosti i oni najviše doniraju organe, dok su Portugalci pravi hedonisti i oni su najbolji u ispijanju vina.

Ukrajina proizvodi najviše suncokretovog ulja, Gruzini najranije postaju roditelji, Česi piju najviše piva, a Švajcarci su najbogatiji sa najvećom prosečnom zaradom.

Interesantno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike