UEFA istražuje antisrpsko divljanje albanskih i hrvatskih navijača: "Ubij Srbina" šokirao sve, slede kazne

20.06.2024

21:28

0

Zvanično će se ispitati nacionalističko i šovinističko divljanje

UEFA istražuje antisrpsko divljanje albanskih i hrvatskih navijača: "Ubij Srbina" šokirao sve, slede kazne
Navijači Albanije na Euru - Copyright Tanjug/AP Photo/Ebrahim Noroozi

UEFA je konačno pokrenula istragu protiv Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) zbog incidenata navijača dve selekcije tokom meča drugog kola grupe B na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Fudbalski savez Srbije (FSS) zatražio je od UEFA najstrože moguće kazne za HNS i FSHF zbog povika "Ubij Srbina" koji su se čuli tokom jučerašnjeg meča grupe B na Evropskom prvenstvu.

Navijači Hrvatske i Albanije su u Hamburgu horski pevali "Ubij Srbina" tokom utakmice koja je juče završena rezultatom 2:2.

- U skladu sa članom 31(4) UEFA Disciplinskih pravila, danas je imenovan UEFA Inspektor za etiku i disciplinu radi sprovođenja istrage o mogućem rasističkom i/ili diskriminatornom ponašanju navijača koje se navodno dogodilo 19. juna u Hamburgu tokom utakmice grupne faze EP 2024. između reprezentacija Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) i Fudbalskog saveza Albanije (FSHF) -saopšteno je iz UEFA.

UEFA je u saopštenju navela da je pokrenula istragu protiv reprezentativca Albanije Mirlinda Dakua, koji se nedolično ponašao posle utakmice sa Hrvatskom. On je posle meča sa Hrvatskomzajedno sa navijačima Albanije vređao Srbe i Makedonce.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike