Slovenci gledaju orlove više nego sebe, podsetili kada je Boškov izbacio Piksija - To nama ne može da se desi!

19.06.2024

12:54

0

Autor: A. S.

Zmajčeki ističu da su mnogo mirniji od rivala, što može biti presudno

Slovenci gledaju orlove više nego sebe, podsetili kada je Boškov izbacio Piksija - To nama ne može da se desi!
Copyright MN Press

U četvrtak od 15 sati, fudbaleri Srbije i Slovenije će odmeriti snage. I dok su orlovi doživeli prvi poraz od Engleske, u taboru rivala je mnogo bolja atmosfera nakon remija sa Danskom.

Slovenački mediji pred ovaj duel bavili su se dešavanjima u našem sastavu i izjavom Dušana Tadića nakon meča sa Englezima. Kapiten je tada, nezadovoljan što nije igrao od starta meča, istakao da je on najbolji igrač ekipe i da mu je mesto na terenu.

Takođe, Slovenci ističu da je u njihovom nacionalnom timu mnogo mirnije nego li u Srbiji, upravo zbog pomenutog slučaja, a Primorske su dodale i da se Tadić konačno izvinio zbog izjave i da se tako nešto ne može dogoditi u njihovoj ekipi.

Na meču protiv Danske Jon Gorenc Stanković je ušao na teren u 75. minutu, a za ovaj portal je istakao da sebi nikada ne bi dozvolio takvu reakciju.

- Ne. Zahvalan sam za svaki minut. Pokušaću da iskoristim svaki. Trener odlučuje ko će igrati. Oni na terenu igraju, oni na klupi bodre. To je čar ovog tima. Dobar smo tim - rekao je defanzivni vezista.

Slovenci temeljno prate šta se događa među orlovima, a svesni su i kako će izostanak Filipa Kostića delovati na tim Srbije.

- Naravno da zvuči, ali hajde da pokušamo da zadržimo ove misli i energiju za sebe. Nema smisla da se bavimo drugim stvarima, jer nam one apsolutno ne koriste - uveren je Gorenc Stanković. 

Dnevnik u svojoj analizi Srbije i situacije Tadić-Piksi podseća da se sadašnji selektor Dragan Stojković Piksi našao na klupi na otvaranju Evropskog prvenstva 2000. godine i spakovao kofere zbog toga, a onda ga je legendarni Vujadin Boškov vratio u tim posle protesta. Stojković je tada u meču sa Slovenijom ušao sa klupe i sa 0:3, doneo 3:3.

Kako će biti u četvrtak i da li je jednim izvinjenjem Tadića, rešena bura u taboru orlova, videćemo nakon 17 sati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike