Veruje u trijumf protiv Slovenije: Ilić upozorio - njega moramo sačuvati!

19.06.2024

11:05

0

Orlovi sutra nastavljaju svoje učešće na Evropskom prvenstvu

Veruje u trijumf protiv Slovenije: Ilić upozorio - njega moramo sačuvati!
Copyright Profimedia/IMAGO

Reprezentativac Srbije Ivan Ilić sumirao je utiske posle poraza od Engleske na staru EURO i najavio duel sa Slovenijom (četvrtak 15.00). Vezista Torina upozorio je na kvalitete napadača našeg narednog rivala - Benjamina Šeška.

- Srbija je bila različita u dva poluvremena. Mislim da smo u prvom poluvremenu izašli nekako preozbiljno, dosta defanzivnije nego što smo trebalo, gde smo na žalost primili taj gol što se u fudbalu i dešava. Drugo poluvreme je bilo dosta bolj, gde smo imali loptu u nogama, gde smo forsirali te neke napade i gde je falila sreća u toj poslednjoj trećini - rekao je Ilić u intervju za FSS.

- Veliki ponos za mene jer je ovo bio moj debi na Evropskom prvenstvu. Velika mi je čast što sam uspeo da dobijem tu minutažu. Bilo je teško, pogotovo znajući igrače na protivničkoj polovini. To su svi igrači koji igraju po vrhunskim klubovima, koji su jedni od najplaćenijih igrača u svetu. Bilo je teško, ali nekako smo morali da jurimo taj rezultat, tako da ta neka trema i sav taj strah je u nekom smislu samo nestao. Razmišljanje je bilo samo o tome kako da pokušamo da ugrozimo njih, ali na tu neku nesreću nismo iskoristili te neke šanse koje se ja nadam da će se vratiti protiv Slovenije u sledećem meču - rekao je Ilić.

Osvrnuo se i narednog protivnika Sloveniju, sa kojim igraju u četvrtak od 15.00.

- Trudimo se da pripremimo meč što bolje. U današnjem fudbalu nema slabijih ekipa. Danas u svetu se igra jak fudbal, tako da ne treba potcenjivati nikoga. Treba samo izaći hladne glave, raditi ono što pripremimo i nadati se pobedi. Imaju zaista dobra pojedince. Taj Šeško koji je jak centarfor, na koga moramo da obratimo pažnju, na njegove kvalitete gde on sačuva tu loptu i gde 90% napada ide preko njega, gde tu treba da budemo malo više obazriv - rekao je Ilić.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike